[Delphi] Przewijanie utworu

0

Mam pewien problem. Chce zrobic przewijanie utworu tak jak w winapmie za pomoca trackbara. wpisuje wiec onchange trackbaru:

MediaPlayer1.Position:= TrackBar1.Position;
MediaPlayer1.Play;

i zeby pobrac dlugosc utworu:

TrackBar1.Max:= MediaPlayer1.TrackLength[0];

Ale teraz jak zrobic aby trackbar podazal za pozycja mediaplayer????

prubowalem za pomoca timera:

TrackBar1.Position:= MediaPlayer1.Position;

Czy moze ktos mi pomoc [???]

Z gory dzieki

0

Ściągnij se źrudła jakiegoś odtwarzacza tam na pewno jest!

--
Najpierw wypróbuj wszystkie możliwości potem pytaj;)

0

Heh. nie umiem sie w tym polapac. ale dzieki. moze cos mi zaswita. hehe :-)

0

Trackbarem się raczej nie da. Chodzi tu o brak odpowiednich zdarzeń. Za to da się scrollbarem :)

--

Delphi 6

Pozdrówka

0

MediaPlayer1.Position := TrackBar1.Position;

w onchange trackbara ale wtedy timer nie moze dzialac!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0