[delphi] pulpit do góry nogami

0

Jak zrobić aby na pulpicie cały obraz był wyświetlany do góry nogami albo bokiem albo odwrócony wg osi y:=ax+b. (sin(x)) też może być jak ktoś wie. Najlepiej do góry nogami i wszystkie odpalone okna aby były <ort>tesh </ort><ort>dogóry </ort>nogami(paskami tytułowymi) :-D

--
Pozdrowienia [cya]
Waldi Koronowo
[email protected]
Zdarza sie że pisze e przed i nie zwracajcie uwagi na to:D

0

Pobierz uchwyt DC pulpitu i przerysuj:

[code]
var
HWND: THandle;
DC: HCD;
begin
HWND:=GetDesktopWindow;
DC:=GetWindowDC(HWND);
C.Handle:=DC; // C: TCanvas
// teraz rysujesz na C, jakoś to się da obrócić :)
end;
[/code]

--
Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

0

Musisz odczytać Canvas pulpitu (jest w FAQ) a następnie poprzerabiać odpowiednie piksele (kiedyś robiłem coś na styl wygaszacza Science)

--
Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

kiedyś robiłem coś na styl wygaszacza Science

A masz może źródła. Bardzo by pomogły

--
Pozdrowienia [cya]
Waldi Koronowo
[email protected]
Zdarza sie że pisze e przed i nie zwracajcie uwagi na to:D

0

[i]A masz może źródła. Bardzo by pomogły[/i]

Mam, ale niekompletne (napisałem komponent i go zgubiłem ;-( )
Jak tylko napiszę podstawy komponentu to prześlę.

--
Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

[i]A masz może źródła. Bardzo by pomogły[/i]

Mam, ale niekompletne (napisałem komponent i go zgubiłem ;-( )
Jak tylko napiszę podstawy komponentu to prześlę.

Był bym wdzięczny a właściwie mój kumpel bo to dla niego

--
Pozdrowienia [cya]
Waldi Koronowo
[email protected]
Zdarza sie że pisze e przed i nie zwracajcie uwagi na to:-D

0

Czy mi się zdaje czy już w tym tygodniu ktoś się o to pytał?

Ale nie ma wyszukiwarki to ci dam spokuj :)

--

Pozdrawiam
Sebek
GG: 3344299
Naczelny DCP
[email protected]

Pablo Picasso
"Computers are useless, they can only give you answers"

0

Czemu po prostu nie przykleić monitora do sufitu podstawką ;)

--
Nieważne czy producent jest z Ameryki czy z Niemiec i tak wszystko jest z Tajwanu

0

[i]Czemu po prostu nie przykleić monitora do sufitu podstawką ;)[/i]

Zimny: chce ci się tak strzępić język? Napisz coś mądrego, a nie jakieś idiotyczne teksty.

Sebek: wyszukiwarka już jest [hurra]
Ale ten temat poruszany w tamtym tygodniu to właśnie ten :d

--
Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1