Odczytanie danych logowania klienta po stronie serwera

0

Cześć,
przeszukałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na taki problem:
Pisząc WebService client mam możliwość podania użytkownika i hasła (bo np. jest potrzebne "basic autentication") poprzez:

HTTPRIO.HTTPWebNode.UserName := User
HTTPRIO.HTTPWebNode.Password := Password

ale nigdzie w dokumentacji Delphi, ani "u wujka Googla" nie widziałem, jak odczytać te wartości po stronie napisanego przeze mnie "serwera" (czyli usługi) WebService.

Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma jakiś pomysł?

0

Słowem nie napisałeś, czego używasz więc odpowiem pierwszym linkiem z googla:
https://stackoverflow.com/questions/16453425/does-an-indy-http-server-have-a-built-in-way-to-assign-security-to-certain-files

0

Pisze w Delphi XE3 i używam do tego celu komponenty/unity , które można wygenerować wizzardem "SOAP Server Application".
Czyli mam do dyspozycji komponenty typu HTTPSoapDispatcher, HTTPSoapPascalInvoker i wszystkie inne z zakładki WebServices.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1