[Delphi] HOWTO ;)

0

Trzy pytanka ;)

==============================

  1. Jak zamknąć wszystkie widoczne okna ?
  2. Jak zminimalizować formatkę ?
  3. Ma ktoś namiary na źródło programu pod Win... no coś takiego jak kill w LinuXie ;)
    ==============================

TIA, [browar]
[Bodzio] [hurra] --..::.[ Retry, Reebot, Reinstal ... ].::..

0
  1. Wydaje mi sie ze
    form1.WindowState:=wsminimized;--Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @LL====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

0

[Bodzio] napisał:
3. Ma ktoś namiary na źródło programu pod Win... no coś takiego jak kill w LinuXie ;)

Powinno być w FAQ'u--Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

0

[Bodzio] napisał:

  1. Jak zamknąć wszystkie widoczne okna ?

To powinno działać. Ale nie mam pojęcia, dlaczego u mnie IsWindowVisible zawsze zwraca false ;-(

function EnumWindowProc(Uchwyt: HWND; Parametr: LParam) : Boolean;
begin
if Uchwyt &lt&gt 0 then
Result := True
else
Result := False;
if IsWindowVisible(Uchwyt) then
CloseWindow(Uchwyt);
end;
begin
EnumWindows(@EnumWindowProc, 0);
end;--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

1 Oto cały program:

program closeALL;

uses
Windows,Messages;

begin
PostMessage( HWND_BROADCAST, WM_CLOSE, 0, 0 );
end.

2 Minimalizacja:

ShowWindow(handle,SW_MINIMIZE);

Tam gdzie jest ;p to jest P czyli komunikat to PostMessage tylko ikonka wskoczyła

--
Nieważne czy producent jest z Ameryki czy z Niemiec i tak wszystko jest z Tajwanu

0

Zimny napisał:
PostMessage( HWND_BROADCAST, WM_CLOSE, 0, 0 );

HWND_BROADCAST - The message is posted to all top-level windows in the system, including disabled or invisible unowned windows, overlapped windows, and pop-up windows. The message is not posted to child windows.

Chyba coś nie tak. Ma zamykać tylko widoczne.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1