[Delphi]ście?żka i nowy folder

0

Witam
1.mam problem jak wyczytać ścieżke programu do labela
2.jak utworzyć nowy folder
z góry dzieki :D

0

Aston napisał:
Witam
1.mam problem jak wyczytać ścieżke programu do labela
Którego programu? Własnego?
Label1.Caption := ExtractFilePath(Application.ExeName);

2.jak utworzyć nowy folder
np.: MkDir(ŚcieżkaDoNowegFolderu)--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

thx właśnie o to mi chodziło [browar] dla Ciebi aha i jeszcze jedno jak zapisać plik txt z memo znając scieżke programu np. C:\test\program a ja chce żeby zapisał do C:\test\program\1 ?? jak to zrobić ??

0

Aston napisał:
C:\test\program a ja chce żeby zapisał do C:\test\program\1 ?? jak to zrobić ??&lti/&gt

memo1.lines.savetofile(ExtractFilePath(Application.ExeName) + '1.txt')--Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

0

sorki troche się pogłubiłem :P thx za odpowiedz ale miałem na mysli żeby zapisywał np. memo1.lines.savetofile(ExtractFilePath(Application.ExeName) + 'test');
gdy test to folder a ja nym chciał żeby zapisywał *.txt do tego folderu "test" :D sorki wiem że źle sformułowałem pytanie :)

0

aston napisał:
sorki troche się pogłubiłem :P thx za odpowiedz ale miałem na mysli żeby zapisywał np. memo1.lines.savetofile(ExtractFilePath(Application.ExeName) + 'test');

memo1.lines.savetofile(ExtractFilePath(Application.ExeName) + 'test\1.txt') [cya] --Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

0

ok wielkie thx [browar] [hurra]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1