Delphi Berlin - domyślne kodowanie IdTCPclient1.IOHandler

0

Cokolwiek nie przypiszę do właściwości IdTCPclient1.IOHandler.DefStringEncodinng to nic nie pasuje. W wersji Indy w Delphi Berlin zaszła jakaś zmiana. Nigdzie nie mogę znaleźć jaka.

0

A co dopisujesz?
Próbowałeś IndyTextEncoding_UTF8 albo TIdTextEncoding.UTF8?

0

Jedno i drugie nie pasuje. Undeclared identifier.

Po dopisaniu do Uses modułu IdGlobal pasuje IndyTextEncoding_OSDefault() i jest gitara.

0
didzni napisał(a):

Jedno i drugie nie pasuje. Undeclared identifier.

Po dopisaniu do Uses modułu IdGlobal pasuje IndyTextEncoding_OSDefault() i jest gitara.

Mam to samo. Znalazłeś rozwiązanie?

0

Czego rozwiązanie? W Indy 10.6 zmieniono klasę TIdTextEncoding na na funkcje zwracające interfejs IIdTextEncoding czyli: IndyTextEncoding_UTF8, IndyTextEncoding_ASCII, IndyTextEncoding_OSDefault itd... te funkcje są zadeklarowane w module IdGlobal.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1