[Delphi] Odświe?żanie

0

Mam problem ze zmianą rozdzielczości.

var
Mode: TDeviceMode;
begin
with Mode do
begin
dmSize:=SizeOf(Mode);
dmBitsPerPel:=32;
dmPelsWidth:=tempdim.X;
dmPelsHeight:=tempdim.Y;
dmFields:=DM_PELSWIDTH+DM_PELSHEIGHT;
ChangeDisplaySettings(Mode,0);
end;
end;

I niby wszystko jest ok, ale:

  1. Po zmianie mam domyślne odświeżanie ekranu, czyli 60 Hz, a chciałbym żeby było 85 Hz, tak jak mam ustawione. Ręczna zmiana to nie jest najwygodniejszy sposób.
  2. Niektóre okienka zmieniają swój rozmiar oraz położenie. Czy da się tego uniknąć?---------------------------
    Delphi 6

Pozdrówka

0

dmDisplayFrequency:=85;
dmDisplayFlags:=...coś_tam... + DM_DISPLAYFREQENCY--Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

0

Dryobates napisał to samo w wątku http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=27674 ale niestety to nie działa.---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

thenkles napisał:
Dryobates napisał to samo w wątku http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=27674 ale niestety to nie działa.

Jest taki mały szczegół. Najlepiej by było, gdybyś odczytywał rozdzielczości i częstotliwości dostępne do wyświetlania (Enum coś tam). Inaczej może nie pozwolić.

To działa u mnie:

var
Mode: TDeviceMode;
begin
with Mode do
begin
dmSize:=SizeOf(Mode);
dmBitsPerPel:=32;
dmPelsWidth:=800;
dmPelsHeight:=600;
dmDisplayFrequency := 75; //Niestety więcej mój monitor nie wyciągnie :|
dmFields:=DM_PELSWIDTH or DM_PELSHEIGHT or DM_DISPLAYFREQUENCY;
end;
ChangeDisplaySettings(Mode,0);
end;

--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1