[Delphi] Chr dla Unicode

Odpowiedz Nowy wątek
2002-11-03 16:15

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Jaki jest odpowiednik funkcji Chr dla znaków w Unicode?

Chr zwraca znak o podanym kodzie, ale tyko 8-bitowe.
Ja potrzebuję, żeby mi zwracało WideChar.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], [PHP] itp.


Jest jeszcze jeden błąd :)
Unix is user friendly. It's just very particular about who it's friends are.

Pozostało 580 znaków

Vogel
2002-11-03 19:59
Vogel
0

Może rzutowanie: Word(WideChar)??--Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

Pozostało 580 znaków

2002-11-03 20:21

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Vogel napisał:
Może rzutowanie: Word(WideChar)??

Jeśli już to WideChar(Word). W takim razie jak wyświetlić Wartości Unicode?

var
I, J: Integer;
S: WideString;
begin
for J := 1 to 10 do
begin
S := '';
for I := 32 to 255 do
S := S + WideChar(J*255+I);
Memo1.Lines.Add(S);
end;
end;

To nie bardzo działa :(--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], [PHP] itp.


Jest jeszcze jeden błąd :)
Unix is user friendly. It's just very particular about who it's friends are.

Pozostało 580 znaków

Vogel
2002-11-03 20:30
Vogel
0

Dryobates napisał:
To nie bardzo działa :(

A masz może windę z obsługą unicodu i delphi7??--Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

Pozostało 580 znaków

2002-11-03 20:58

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Vogel napisał:
A masz może windę z obsługą unicodu i delphi7??

WinXP (na 101% obsługuje Unicode :) ) i Delphi 6 :(--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], [PHP] itp.


Jest jeszcze jeden błąd :)
Unix is user friendly. It's just very particular about who it's friends are.

Pozostało 580 znaków

2011-02-17 21:42

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Odnawiam temat... windows 7 i delphi XE jak uzyskac od znaku unicode? :)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0