CodeTyphon android-arm oraz instalacja binarki pod androidem

0

Mam dwa pytania:

  • Nie umiem zainstalować binarki czy CodeTyphon robi niepoprawną binarkę?
  • Jeżeli to pierwsze to jak to się robi?

Kompiluje projekt wg instrukcji: http://www.pilotlogic.com/sitejoom/index.php/wiki/93-wiki/ct-tutorials/222-cross-build-for-android
Wszystko dobrze do ostatniego akapitu:

CodeTyphon Studio Stop Here.
For Deploy your new application, or how to pak your app to *.APK file,
Please seach to the web...

No i mam binarkę:
c4e3b7df87.png
Wgrywam ten pliczek na: /data/data/jackpal.androidterm/app_HOME
Nadaje uprawnienia: chmod 777 TestB
Odpalam: ./TestB
logcat pokazuje wyjątek.

Owszem mam kilka *.so w komplecie do CodeTyphon:
44ca093c60.png
Ale wgranie ich obok TestB i nadanie uprawnień nic nie zmienia.

0
satq napisał(a):

od Step 4
http://wiki.lazarus.freepascal.org/Custom_Drawn_Interface/Android#Step_4_-_Creating_the_APK_package_in_Windows

Tak mówi teoria, w praktyce odpalenie tego drugiego bat'a:

F:\CT\Test\TestB>copy libs\armeabi\*.so raw\lib\armeabi\
System nie może odnaleźć określonej ścieżki.

F:\CT\Test\TestB>call aapt p -v -f -M AndroidManifest.xml -F bin\TestBaa.ap_ -I C:\Android\SDK\platforms\android-19\android.jar -S res -m -J gen raw
Nazwa 'aapt' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy.

F:\CT\Test\TestB>call javac -verbose -classpath C:\Android\SDK\platforms\android-19\android.jar -d bin\classes src\com\pascal\lcltest\LCLActivity.java
javac: file not found: src\com\pascal\lcltest\LCLActivity.java
Usage: javac <options> <source files>
use -help for a list of possible options

F:\CT\Test\TestB>call dx --dex --verbose --output=F:\CT\Test\TestB\bin\classes.dex F:\CT\Test\TestB\bin\classes
Nazwa 'dx' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy.

F:\CT\Test\TestB>call apkbuilder F:\CT\Test\TestB\bin\TestBaa-unsigned.apk -v -u -z F:\CT\Test\TestB\bin\TestBaa.ap_ -f F:\CT\Test\TestB\bin\classes.dex
Nazwa 'apkbuilder' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy.

F:\CT\Test\TestB>jarsigner -verbose -keystore bin\LCLDebugKey.keystore -keypass mykey -storepass mystore -signedjar bin\TestBaa-unaligned.apk  bin\TestBaa-unsigned.apk LCLDebugKey
jarsigner error: java.lang.RuntimeException: keystore load: Keystore was tampered with, or password was incorrect

F:\CT\Test\TestB>zipalign -v 4 bin\TestBaa-unaligned.apk bin\TestBaa.apk
Nazwa 'zipalign' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy.
0

Też próbowałem, na ile zrozumiałem współdziała to z jakąś starszą wersją lazarusa, którą trzeba najpierw zainstalować - w każdym razie po odpaleniu sypię błędami i nic więcej.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1