[Delphi] Ograniczenie na Memo

0

Jak moge założyć ograniczenie na memo zeby mozna myło wpisywać tylko np.10 lini i ani jednej wiecej??

0

procedure TForm1.Memo2Change(Sender: TObject);
begin
if Memo2.Lines.Count&gt10 then Memo2.Lines.Delete(Pred(Memo2.Lines.Count));
end;--Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

pq troche Ci sie koplo :) Wysylales to przez b4p ?--Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

Dzieki pq działa - o to mi chodziło

0

maginott napisał:
pq troche Ci sie koplo :) Wysylales to przez b4p ?

Eeeee, co mi sie koplo, bo nie widze????

PS. W zyciu nie uzywalem a nawet nie widzialem b4p.--Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

A jak ograniczyć ilośc znaków wpisanych w jednej lini np do 50 i kolejna linia do 50 itd

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1