[Delphi] Edycja tagów

0

Jak EDYTOWAĆ tag ID3 pliku mp3, kiedy ten jest w użyciu?---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

Hmm Może powinieneś otwierać plik w odpowiednim trybie współdzielenia?--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

eeee. Chyba się nie da. WinAmp np. przerywa na chwile odtwarzanie zwalnia plik, zmienia ID# i
kontynuuje odtwarzanie/
--Szymek

Doświadczenie - jest to coś co zdobywasz tuż po chwili kiedy go potrzebowałeś.

0

Ok, spróbuję tak. Tylko muszę wiedzieć, jak w ogóle zmienić ten tag :)---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

Szymek napisał:
eeee. Chyba się nie da. WinAmp np. przerywa na chwile odtwarzanie zwalnia plik, zmienia ID# i kontynuuje odtwarzanie
Może WinAmp źle otwiera pliki :)

Do odtwarzania musisz otworzyć w trybie:
(fmOpenRead or fmShareDenyNone)

A do zmiany taga:
(fmOpenReadWrite or fmShareDenyNone)--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

thenkles napisał:
Ok, spróbuję tak. Tylko muszę wiedzieć, jak w ogóle zmienić ten tag :)

Pisalem juz troche o tym i gdzies w archiwum forum bedzie. TAG to [v1.0 i v1.1] ostatnie 128 bajtów pliku, wystarczy odpowiedni "packed recordu" wpisac w te 128 bajtow uzywajac najlepiej TFileStream :)--W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

0

&gtDo odtwarzania musisz otworzyć w trybie:
&gt(fmOpenRead or fmShareDenyNone)
&gt
&gtA do zmiany taga:
&gt(fmOpenReadWrite or fmShareDenyNone)

Tylko że ja do odtwarzania nie używam TFileStream, ale biblioteki BASS, a tam chyba nie ma takiej możliwości.---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1