[Delphi] ikony poraz kolejny :)

0

Czy ma ktoś pomysł jak zmienić ikonki (programowo) w Menu Start (win98) chodzi mi o te przy pozycjach
Zamknij...
Wyloguj.. itp

:D

a i jeszcze jedno gdzie moge się dowiedzieć coś o budowie plików ikon? macie jakieś artykóły lub linki?
zgóry dziękuje.

pozdrawiam :)

0

jaco napisał:
a i jeszcze jedno gdzie moge się dowiedzieć coś o budowie plików ikon? macie jakieś artykóły lub linki?

Win32 SDK -&gt Microsoft Win 32 Programmer's Reference -&gt Icons. Może być? Czy chcesz dokładniejsze?--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

Programowo? Np. tak jak w Microangelo?
Jeżeli tak to w Rejestrze w HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Shell
Icons musisz tworzyć stringi. Nazwy muszš być numerami ikon z shell32.dll które chcesz zastšpić. Nie da się
oczywiście wszystkich ikon tak zrobić i nie wiem czy chodzi pod XP.
--Szymek

Doświadczenie - jest to coś co zdobywasz tuż po chwili kiedy go potrzebowałeś.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1