Jak pobrać transmisję wideo z internetu?

0

Witam

do rzeczy ;p no więc są strony z kamerkami na żywo i czy jest możliwość żeby w delphi w jakimś komponencie np. MediaPlayer odbierać taką transmisje z kamerek które są nadawane na żywo?

0

Wszystko zależy od tego, w jakiej technologii są te kamerki zrobione. Czy player jest we flashu, html5, pasowałoby jakimś snifferem podglądnąć komunikacje, zobaczyć co tam w zasadzie się dzieje w trakcie przesyłania, jaki format itp..

0

przed chwilką znalazłem taki komponent do Video przez internet...na razie próbuje to rozpracować..tu jest link jak coś:
Tu jest Opis:
http://tscap32.sourceforge.net/
a tu komponent:
http://tscap32.sourceforge.net/download.html

1

Można zesniffować dane o streamie jeżeli jest w protokole RTMP i rtmpdump.exe go pobrać do pliku lub przekierować strumień na odtwarzacz, ktory takie rzeczy ogarnia. Na przykład VLC. Co do sniffowania można użyć URLHelper, a można spróbować smameu pakietem modułów do obsługi WinPCap.

Swego czasu napisałem sobie coś takiego. Teraz to już po zmianach nie działa, ale pewnie łątwo poprawić. Porównując dane z na przykład WireSharka. Program po wejściu na podstrone www na pewnym serwisie oferujący pokazy "panien" chętnych na frajerów sypiącymi żetonami, wyciągał link RTMP.

Także pogoogluj za dodatkowymi informacjami. Sam pakiet do sniffowania obsługujący WinPCapa jest na: http://www.magsys.co.uk/delphi/magmonsock.asp i wymaga do działania paczki modułów ICS.

0

Olesio możesz mi bardziej to przybliżyć o co chodzi z tym RTMP ?? rozumiem że to jest link bezpośredni do takich kamerek? a jak tak to jak wejde na taką strone z kamerkami mając właczonero Wiresharka to czego mam w nim szukać?? w filtrze co mam wpisać żeby to znalexć? może HTTP? czy jak..bardzo bym Cie prosił o głębsze wytłumaczenie :)

0

wpisałem w filtrze RTMPT i znalazło mi różne te pakiety ale tam nie ma żadnego linku...czego mam tam szukać? jedyne co mnie zastanowiło to coś takiego: play('14ee4b1acd9efd14ddb8048f7f4ae0eb') .... < czy to może być to??

1

Najlepiej jakbyś podał maila do siebie albo założyl tutaj konto, to mogę Tobie podesłać link do czegoś, co działa na tę chwilę. Właśnie analizowałem najpierw z użyciem URL Helpera. I zrobiłem wersję 0.5 swojego wychwytywacza do "SU". I od teraz, on podaje gotowe dane dla rtmpdump.exe. Wystarczy je tylko skopiować do schowka i wkleić z pod batcha albo jakiegoś tam filemanagera do uruchomienia w katalogu gdzie mamy rtmpdump.exe. Lub jeżeli jest on w PATH.

A adresy RTMP za pewne wyglądają różnie, ale są pewne charakterystyczne dane w zawartości pakietu i to je należy wyłuskać. W przypadku "SU" jeżeli dojrzałeś w danych magiczne słowo liveedge, to jest to. Pewnie WireShark pokazuje pakiet inaczej. Tak jak wstępnie robi to Url Helper. Ponieważ w przypadku SU, podstawowy adres streama RTMP (bez innych parametrów, które i tak trzeba podać, bo inaczej nic nie zdumpujemy rtmpdump.exe), to właśnie rtmp://Adres IP/liveedge/i tutaj id. To Id można sobie wyciągnąć z danych występujących w pakiecie po słowie swfUrl. Dla mnie w przypadku tego portalu tak było wygodniej.

Jednak pewnie sniffery pisane pod kątem wyciągania danych do telewizji online lub wszelkiego rodzaju streamów, mają pewne dane brane z adresu pakietu lub jakichś innych podstawowych danych, poza tym co reprezentuje podgląd TCP Streama pod Wire Sharkiem. Ekspertem w temacie nie jestem. Ogarniam tylko trochę po omacku, to co do tej pory już posiadam z paru gotowych narzędzi. Najlepiej załóż tutaj kotno to mogę pokazać Ci przykładowy kod wyjątkowo na PM. Nie chce go za bardzo tutaj publikowac. Zresztą nikt inny pewnie nie będzie zainteresowany. Ogólnie możesz sobie też wygooglować URL Helper i zobaczyć jakie on wyciąga dane do adresów w zakładce Media Files.

Wtedy będziesz wiedział, czego szukać w danych pakietów. Natomiast do samego sniffowania po swojemu pod Delphi, przydaje się właśnie zainstalowany WinPCap (jak używasz WireSharka to już go pewnie Ci on go zainstalował). Do tego pakiet Maegeta i ICS OverByte, którego ten pierwszy używa. Ja swoje utilsy pisałem na bazie dołączonych przykładów. Sorry za rozpisanie się, starałem się tylko trochę objaśnić temat, chociaż wiem o nim naprawdę niewiele.

0

Olesio jesteś GENIUSZ! :) przedchwilą znalazłem dzięki temu RTMPT linki bezpośrednio do kamerki ! :) jak możesz to podeślij coś ciekawego: [email protected]

DZIĘKI WIELKIE!! :) ja ciągle szukałem linku do kamerki w protokołach http a to nie tędy droga była :)

0

Ok, wysłałem przykład kodu i exek. Cieszę się, że mogłem pomóc z RTMP. Ogólnie prawda jest taka, że kiedy ciężej się do czegoś "dobrać". To jeżeli mamy sniffer. I wiemy na jakie dane zwrócić uwagę. To szczególnie na wygodnych narzędziach pod Windowsem można sporo się dowiedzieć. Co innego Android, bo jak ktoś jak ja modzi z rootem, to później tablet wariuje i aplikacje nie potrafią analizować ruchu. Ale z tym się pogodziłem. Wolę działać na Windowsie w materii analizy ruchu po protokole TCP. Chociaż to wiadomo temat rzeka i nie wszystkie wynalazki człowiek ogarnie.

0

Dzięki! :) bardzo się przyda! bo właśnie do tej strony pisze program :) WIELKI PLUS DLA CIEBIE! :)

0

Olesio, zerknij na maila :)

0

Odpisałem. Spytaj na forum. Z takim problemem jak opisałeś w mailu się nie spotkałem. Jeżeli nie pomogą reinstalacja Delphi. Lub modułów od madshiego. Albo też ich odinstalowanie jeżeli nie używasz ich wcale. To nic lepszego nie wymyślę, bo się z takim czymś nie spotkałem. Tak jak Ci napisałem, na forum lepiej pytać nie po mailach, bo tutaj był wyjątek ode mnie. A tak szansa, że więcej osób może coś doradzić.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1