Zalogowanie się do panelu administracyjnego aktualnej NEOSTRADY...

0

Witam, 3 lata temu napisałem sobie w delphi + indy prosty programik, który potrafił zalogować się do neostrady i zresetować adres IP.
Jakiś czas temu odgrzebałem owy programik i chciałem go uzyć ponownie, lecz przestał działać - szukając przyczyn zauważyłem że samoczynnie zaktualizowało się oprogramowanie routera neostradowego i obecnie wygląda tak: http://i.imgur.com/Rmtu92K.png

Pozmieniali coś grubo, spędziłem 2 godziny na próbie chociażby zalogowania się do routera i nic...
Od dłuższego czasu nie miałem styczności z programowaniem, stąd zwracam się z prośbą o pomoc i nakierowanie mnie na rozwiązanie tematu.
Prośba dotyczy oczywiście przede wszystkim posiadaczy liveboxa i neostrady. Pozdrawiam

0

Prześledź ruch sieciowy przy pomocy wbudowanego w przeglądarkę narzędzia np. dla opery Dragonfly i odwzoruj to samo w swoim programie szczególnie nagłówki.

0

WItam, wszystko wskazuje na to, ze jest uzywany JSON...
Zalogowac mi sie CHYBA udalo -
najpierw wysylam posta logowania i zwraca mi cos w stylu(podobne response jest przy oryginalnym logowaniu przegladarka):
{"status":0,"data":{"contextID":"9XFMCw9OUrq9aSIE4G1OKNuIeKiNLBFKo9kPuiteyKbyqJ3hdQWNsekwMs0mSCU5"}}

potem chcialbym cos zrobic na 'stronie' -
wysyłka idzie na adres: http://192.168.1.1/sysbus/NMC:setWanMode
a POST Data to: {"parameters":{"WanMode":"DSL_PPP"}}

ale wywolania pozostalych elementow strony zwracaja mi Permissions denied.... może kwestia ciasteczek?
Uprzejmie prosze o wskazowki.

0

Ciężko coś doradzić. Nie mam takiego rutera. Ze swoim od UPC tak nie chce mi się kombinować, bo wlazłem kiedyś raz po WWW, ustawiłem i modzić nie mam zamiaru póki działa po kablu według mnie, jak należy. Ja bym się upewnił, że wysyłasz identyczne nagłowki. Może pola accept, Twój UserAgent bądź inne mają znaczenie. Wiem, że DragonFly może być ok, ale popatrz też co i jak pod WireSharkiem.

Ja nie umiem za bardzo obsłużyć wywoływane u mnie na ruterze .js, ale jeżeli Ty masz wygodne dane i widać co jest pobierane i ewentualnie słane POST'em, to próbował bym dla testów wysłać IDENTYCZNE dane. Mając na myśli IDENTYCZNE posłać to samo co widać, nie tylko jeśli chodzi o dane do POSTa, ale i ewentualnie "wzbogacone" nagłowki oraz ciasteczka.

1

Ciasteczka chyba masz ok skoro pierwszy POST zwraca prawidłową odpowiedź ale dalej ten POST na /sysbus/NMC:setWanMode zwróć uwagę że musisz ustawić nagłówek na
X-Context: 8LRGOGizNGuTIP3V2gLYT1EhtWvpxL9tkQZYk6nYBFH8izR0DqXnersxbNMxmLQw oczywiście ten X-Context musisz odczytać z tego co wcześniej odpowiedział serwer serwer czyli z tego
{"status":0,"data":{"contextID":"9XFMCw9OUrq9aSIE4G1OKNuIeKiNLBFKo9kPuiteyKbyqJ3hdQWNsekwMs0mSCU5"}} a nagłówek dodajesz tak:

IdHTTP1.Request.CustomHeaders.AddValue('X-Context', '8LRGOGizNGuTIP3V2gLYT1EhtWvpxL9tkQZYk6nYBFH8izR0DqXnersxbNMxmLQw');

I prawdopodobnie resztę masz ok ale jak coś tu rzuć kodem co jak próbujesz to zerknę co jeszcze może być nie tak.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1