[Delphi] Pobieranie ikon z zasobów

0

Mam taki mały problemik..
Mam Plik w którym sš ikonki (Plik exe). Jest tam ich ok 7(niewazne). Kazda z nich jest w kilku rozdzielczościach
np:
10x10, 12x12, 14x14, itp. Jak zrobic coś takiego aby pobrać ikonkę i zastšpić jš innš.
Próbowałem uzyć funkcji ExtractIconEx ale to nie oto mi chodziło
Prosze pomużcie !!!

0

Jak pobrać- masz przyklad gdziesc na 4programmers
a z zastępowaniem nie wiem czy tak łatwo pójdzie...
jak robisz progza np w delphi, kopilator zapisuje ikonkę i wszystko
ikonkę odda,ale nie zapisze bez źródła :-)

[email protected]
POZDRAWIAM
DELPHI RULEZ
NIECH MOCz BĘDZIE Z WAMI
:-))

0

Jak chcesz pobrac ikone to na w dziale artykoly jest artykol strumienie no i tam jest napisane jak mozna wyciagnac pliki z zasobow :-) A z podmienianiem jak napisal moj poprzednik nie pojdzie latwo :-)--pozdrawiam PEDROS {hello}

Szukasz pomocy - najszybsza na ircu
#4programmers.net

Masz cos ciekawego. Napisz gotowca:
http://www.4programmers.net/delphi/gotowce/index.php?action=create

Delphi 6 Personal.

0

Win32.hlp tam masz nawet przyklad (c++) jak z uzyciem winapi podmienic zasoby exeka.--Vroc
&ltDelphi Knight&gt

0

Nie...
przecieŻ mozna zmienic ikonke pliku EXE.
Np. taki ResHack....

Pare dni temu pisalem o takim komponencie (który mi nie działa)
"ExeIcon" on zmienia ikonke programu, ale tylko ta glowna...

Pozdrawia Cimak {hello} --

0

cimak napisał:
Nie...
&gtPrzecierz mozna zmienic ikonke pliku EXE.
&gtNp. taki ResHack....
rshack??.... on zapisuje ikonki w exeku??
&gt
&gtPare dni temu pisalem o takim komponencie (który mi nie działa)
&gt"ExeIcon" on zmienia ikonke programu, ale tylko ta glowna...

--
[email protected]
POZDRAWIAM
DELPHI RULEZ
NIECH MOCz BĘDZIE Z WAMI
:-))

0

No to jak jest zrobiony program Microangelo {glowa} przecież można pobrać ikonkę, zmienić i zapisać z powrotem hmm...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1