[delphi] showmessage

0

Jeśli zrobie w programie showmessage to kolejna instrukcja wykona się dopiero po naciśnieciu "ok". A jak zrobić aby w trakcie trwania wiadomości wykonywało się kilka innych instrukcji.--Pozdrowienia {hello}
Waldi Koronowo
[email protected]

0

Zrob mala forme, wyswietl ja (przez Show, a nie Show Modal), rob co tzreab, a potem ewetualnie ja zamknij--Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

Dodatkowa forma mi sie nie podoba no ale o tym nie pomyslałem.
Z tym że jak ktoś nie trafi w ok a na formę główną to nie to samo co message--Pozdrowienia {hello}
Waldi Koronowo
[email protected]

0

Waldi napisał:
Dodatkowa forma mi sie nie podoba no ale o tym nie pomyslałem.
&gtZ tym że jak ktoś nie trafi w ok a na formę główną to nie to samo co message
&gt
Moze jest jakis prostszy sposob ale nie wiem. Daj tej formie fsStayOnTop, to sie nie schowa jesli ktos klinie obok. Jesli chcesz zeby nie dzialaly guziki na glownej formie, gdy mala jest wyswietlona, to chyba musisz je poblokowac w malej. Albo w procedurach obslugi tych guzikow dac:
if FormaMala.Visible then exit;--Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

Waldi napisał:
Jeśli zrobie w programie showmessage to kolejna instrukcja wykona się dopiero po naciśnieciu "ok". A jak zrobić aby w trakcie trwania wiadomości wykonywało się kilka innych instrukcji.

a MessageBox ?? jak ustawisz odpowiednią flagę, to okno się nie zamknie jak klikniesz na formę....
&gt
&gt--
&gtPozdrowienia {hello}
&gt Waldi Koronowo
&gt [email protected]@hoga.pl
POZDRAWIAM
DELPHI RULEZ
NIECH MOCz BĘDZIE Z WAMI
:-))

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1