[Delphi] plik exe

0

mam pytanie :

ja mozna otworzyc plik np "moj.exe"
i dopisac do niego kilka lini (tekst) , a
pozniej odczytac te linie do np memo1.
Chodzi mi o plik exe a nie txt !--Source of life - Programming,
Skateboarding,
Metal.

0

Użyj np. ReadBuffer i WriteBuffer. Otwierany plik zadeklaruj jako File, a nie TextFile.
Użyj Append, żeby dopisać na końcu i Seek przy otwieraniu, żeby ustawić początek odczytywania danych.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Pomoc do Delphi po polsku. http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=21335&c=2

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

ok dzieki o file zamiast textfile wiedzialem, ale
co do tego "writebuffer" to wydaje mi sie ze chodzilo ci o
blockwrite, poniewaz writebuffer mi nie dziala :(
ale juz sobie poradzilem (sorry za zapychanie forum :-))
--Source of life - Programming,
Skateboarding,
Metal.

0

dev_il napisał:
ok dzieki o file zamiast textfile wiedzialem, ale
co do tego "writebuffer" to wydaje mi sie ze chodzilo ci o
blockwrite, poniewaz writebuffer mi nie dziala :(
ale juz sobie poradzilem (sorry za zapychanie forum :-))

Może być także blockwrite. WriteBuffer to jest metoda przy TFileStream :)--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Pomoc do Delphi po polsku. http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=21335&c=2

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

hehehe ale ze mnie gapa :-)
btw. zanim ktos bedzie czegos sie pytal na forum (tak jak ja ;)) to niech najpierw przejzy dokladnie helpa delphi
heh czlowiek uczy sie na bledech :)--Source of life - Programming,
Skateboarding,
Metal.

0

Jak bys chcial gortowca to http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=15058 tam juz kiedys pisalem jak mozna cosik takiego zrobic :-)--pozdrawiam PEDROS {hello}

Szukasz pomocy - najszybsza na ircu
#4programmers.net

Masz cos ciekawego. Napisz gotowca:
http://www.4programmers.net/delphi/gotowce/index.php?action=create

Delphi 6 Personal.

0

dzieki, twoj kod jest bardzo fajny :)--Source of life - Programming,
Skateboarding,
Metal.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1