[Delphi] komunikaty

0

Uprzedzam, że jestem totalym lamerem (nawet po przeczytaniu kursy {wstyd} ).
Dla testów napisałem sobie taką mały programik: formatka z 6 przyciskami i labelem, który się zmienia jak naciskam któryś przycisk, 'caption' programy := Internet.
Teraz ten właściwy program ma za zadanie naciskać przciski na tym testowym wysyłają odpowiednie komunikaty taką procedurką:
procedure cos();
var
hn: HWND;
begin
hn := FindWindow(nil, 'Internet');
PostMessage(hn, WM_ACTIVATE, 1, 0); w tym momencie wszystko działa
ponieważ przycisk na testowym pogramie podświetla się
.
.
I teraz co tu wstawić, żeby przycisk na programie testowym został naciśnięty przez wysłanie komunikatu. (Próbowałem przez WM_KEYDOWN, ale to chyba jakoś nie tak hmm... )

end;

Jeżeli da się to zrobić bez komunikatów to NIE MA sprawy, przyjmę każdą propozycję.

P.S. Napisałem w temacie o jaki język chodzi, ZADOWOLENI? {brawo} {brawo}

0

najpier wm_keydown a późmiej wm_keyup
--Szymek

Doświadczenie - jest to coś co zdobywasz tuż po chwili kiedy go potrzebowałeś.

0

No i właśnie to niedziała. Może trzeba jakoś WM_CHAR'em po drodze, żeby wysłać, że to ma być enter naciśnięty? Tylko niewiem jak przypisać wartość entera.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1