[Delphi] Access violation at address....

0

Dlaczego czsami przzy uruchamianiu mojej aplikacji pojawia siękomunikat

Access violation at address.... itd

Przy kompilacji nic mi takiego nie wyskakuje :|

0

sory ale odpowiedzi kilka tematów niżej mnie nie zadowalają {glowa}

0

A. Używasz biblioteki, która nie występuje w tej wersji systemu (miałem kiedyś program napisany pod Win95 i działał, a w WinXP nie działa bo jest zmodyfikowana ta biblioteka)
B. Używasz komponentów, które są przeznaczone wyłącznie do uruchamiania w środowsku Delplhi
C. Nie rezerwujesz miejsca w pamięci dla swoich zmiennych dynamicznych.
D. ...

Wiesz ile jest możliwości błędów? Stawiam na to, że masz błąd w swoim programie. Proponuję przeanalizować program krok po kroku z debugerem.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Prośba o pomoc do Delphi po polsku. Oceniajcie i dodawajcie komentarze
http://codecentral.borland.co[...]al/ccweb.exe/listing?id=18659

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

Kiedyś pisałem program, który wykorzystywał ASM.
Pewnego dnia windows (czy delphi) zawalił mnie takimi rzeczami.
Musiałem zainstalować Delphi na nowo.
Teraz działa {zzz} --

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0