Delphi. SynMemo ustawienie kursora

0

Wita.
Mój problem wygląda następująco:
Mam przycisk wstawiający tekst SelTextem:
<a><a>
i chcę aby po wstawieniu kursor znalazł się pomiędzy:
><
Próbowałem już CareteX oraz SelStart, ale one nie dają żądanego efektu, ponieważ przesuwają kursor o kilka pozycji, ale od początku linii. Ja chcę aby kursor przesuną się o kilka miejsc ze swojego poprzedniego położenia, wiecie jak to zrobić ?

0
SelStart:=Edit.SelStart;
SelLength:=Edit.SelLength;
Edit.SelText:='<a>'+Edit.SelText+'<a>';
Edit.SelStart:=SelStart+Length('<a>');
Edit.SelLength:=SelLength;
0

Dzięki, problem w tym, że wywala mi błąd:
http://img31.otofotki.pl/rb950_blad.png.html

0

A czym wg ciebie jest SelStart i SelLength?
Jak nie radzisz sobie z tak prostymi rzeczami to zamroź ten projekt do czasu aż nauczysz się podstaw.

0

Dzięki, działa :D
A już żeby nie zaczynać nowego tematu, da się zrobić tak, aby pół nazwy w listbox była w np. w kolorze czarnym a druga połowa w czerwonym. Np. mam listbox'a i:

- Akapit i da sięzrobić tak, aby

było czerwone a reszta czarna ? :D
0
DiKey11 napisał(a):

Dzięki, działa :D
A już żeby nie zaczynać nowego tematu, da się zrobić tak, aby pół nazwy w listbox była w np. w kolorze czarnym a druga połowa w czerwonym. Np. mam listbox'a i:

- Akapit i da sięzrobić tak, aby

było czerwone a reszta czarna ? :D

Tak, da się. Maluj samemu. Ale dla ciebie to zbyt trudne.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1