Delphi webbrowser

0

Witam mam problem z komponentem twebbrowser.
Mianowicie taki iż jest funkcje getelementbyid i niemogę złapać nią buttona facebook "Lubię to"
Próbowałem różnymi funkcjami lecz nie odniosło to pozytywnych rezultatów.I moje pytanie brzmi czy jest możliwość rozwiązania tego problemu?

0

I moje pytanie brzmi czy jest możliwość rozwiązania tego problemu?

Tak.

Wątek można zamknąć, autor dostał odpowiedź.

0

A mógłbym prosić o jakaś wskazówkę? bądź rozwiązanie tego problemu?

0

A mógłbym prosić o jakaś wskazówkę? bądź rozwiązanie tego problemu?

To zależy po co ci 'łapać' ten guzik. Jakbyś opisał dokładnie problem to łatwiej by nam było dokładnie opisać rozwiązanie, nie sądzisz?

0

Problem polega na "złapaniu" guzika.

0
wrcode napisał(a):

Problem polega na "złapaniu" guzika.

Dokładny opis problemu FTW!

0

Dokładny opis jest taki że przez żadną z procedur funkcji typu getlementbyid albo tagname nie da się "złapać" iż id iframe nie jest stałe.
Przez co wywala błąd.

0
//uses MSHTML;
const
  LIKE_TO = 'http://www.facebook.com/plugins/like.php';
var
  i: Integer;
  doc: IHTMLDocument2;
  elem: Variant;
begin
  doc:= WebBrowser1.Document as IHTMLDocument2;
  if Assigned(doc) then
  begin
    for i:= 0 to doc.All.Length - 1 do
    begin
      elem:= doc.All.Item(i, EmptyParam);
      if (elem.TagName = 'IFRAME') and (Pos(LIKE_TO, elem.src) = 1) then
      begin
        elem.Click; //a klikne sobie z radosci
        break; //przerywa po pierwszym znalezionym jak chcesz wszytkie na stronie to usun to
      end;
    end;
  end;
end;
0

Niestety kod nie działa :(

0
wrcode napisał(a):

Niestety kod nie działa :(

Moja magiczna kula podpowiada że błąd leży w linii 123. Spróbuj go naprawić albo podaj więcej informacji.

0

Jak nie działa to masz inny przycisk "lubię to" niż ja zrobiłem w każdym razie zasada podobna... no chyba że masz iframe którego źródło wskazuje na dokument który trzeba załadować do WebBrowser i dopiero tam szukać przycisku.
Tak w ogóle dlaczego chcesz to robić właśnie w WebBrowser? Co chcesz osiągnąć?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1