Wątek zablokowany 2016-08-21 18:10 przez furious programming.

[Delphi] Jak zrobić by katalog nie był dostępny?

0

help me
Jak zrobić by katalog nie był dostępny

Wystarczy zmienić nazwę np 'c:\katalog' na 'c:\katalog.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}'.

{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D} jest identyfikatorem Panelu Sterowania

uses ShellAPI;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var Rekord:TSHFileOpStructA;
begin
with Rekord do
begin
Wnd:=Handle;
wFunc:=FO_RENAME;
pFrom:='c:\katalog';
pTo:='c:\katalog.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}';
end;
if SHFileOperation(Rekord)0 then
ShowMessage('Błąd')
end;

teraz mam taki problem chciałem zrobić żeby można było wpisac ścieżke w Edit1
w pFrom zmieniłem na : Edit1.VCLComObject
ale już w pTo nie wiem na co
pomocy bardzo mi na tym zależy {browar}

0

Niewiem czy oto chodzi ale :
pTo:=Edit1.text+'.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}';
poza tym katalog owszem pod Explorer`em jest niedostępny ale windows comander radzi sobie bez problemu i odczytuje pliki. To jest dobre ale tylko dla osób poznających komputer. Niestety :(--Radek B.

0

witam

rajdzen napisał :
" pTo:=Edit1.text+'.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}'; "

Edit.text nie wiem czemu ale nie działa :(

0

A czym u ciebie jest pTo? Jak możęsz to podrzuć na priv`a kod tego programiku, zobacze co się da zrobić.--Radek B.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1