Czyszczenie "historii" w delphichromiumembedded

0

Witam

używałem EmbeddedWB:

EmbeddedWB.ClearCache();
EmbeddedWB.ClearHistory();
EmbeddedWB.ClearTypedUrls();

ale jest powolne, więc chcę się przenieść na delphichromiumembedded i mam problem z czyszczeniem "historii" w nim, (NIE MA analogicznych funkcji do EmbeddedWB, a innych nie mogę znaleźć), mógłby ktoś coś poradzić jak to zrobić lub jaki folder z dysku trzeba wywalić?

W skrócie co trzeba zrobić żeby w delphichromiumembedded wywalić całą "historie"(ciastka, cache, historia, adresy...)?

1

W skrócie co trzeba zrobić żeby w delphichromiumembedded wywalić całą "historie"(ciastka, cache, historia, adresy...)?

Poszukać w dokumentacji.

0
-123 napisał(a):

W skrócie co trzeba zrobić żeby w delphichromiumembedded wywalić całą "historie"(ciastka, cache, historia, adresy...)?

Poszukać w dokumentacji.
Dzięki takim osobą jak Ty wpisując cokolwiek w google znajduje się "poszukaj w google" "poszukaj w dokumentacji" zamiast konkretnych informacji, szkoda że takie coś nie jest administrowane już na tym forum.
PS. Szukałem w dokumentacji z marnym skutkiem

1

Dzięki takim osobą jak Ty wpisując cokolwiek w google znajduje się "poszukaj w google" "poszukaj w dokumentacji" zamiast konkretnych informacji

Problem raczej leży w tym że ktoś zadaje takie pytania w miejscu gdzie raczej nikt nie będzie znać odpowiedzi.
A jeżeli po wpisaniu w google wychodzi ci 'poszukaj w google' to znaczy że nie umiesz szukać w google. Coś w stylu 'try again'.

, szkoda że takie coś nie jest administrowane już na tym forum.

Mnie to akurat jest szkoda że głupie pytania nie są administrowane... A już zwłaszcza te dotyczące jakiegoś komponentu który nie jest zbyt znany. A potem pytający dziwi się że nie ma odpowiedzi albo są tylko w stylu 'poszukaj w google'.

PS. Szukałem w dokumentacji z marnym skutkiem

To znaczy że to nie istnieje albo dokumentacja jest tak marna że nie warto tego używać. No, chyba że to ty nie umiesz szukać. Skoro pytasz tutaj to obstawiam to.

Ps.
Czy nie sądzisz że zwiększyłbyś swoje szansy na odpowiedź pytając tutaj? http://groups.google.com/group/delphichromiumembedded
Bo moim zdaniem tak. Ale przecież ja się nie znam.

0

W Google Chrome lub Chromium odbywa się to poprzez usunięcie plików z katalogu "Dane aplikacji...".
Być może podobny folder powstaje z użycia wersji z Delphi.

Dla tymczasowych danych, będą to następujące foldery (+ pliki w nawiasie).
\Google\Chrome\User Data\Default\Cache (wszystkie)
\Google\Chrome\User Data\Default\Media Cache (wszystkie)
\Google\Chrome\User Data\Default\JumpListIcons (wszystkie tmp)
\Google\Chrome\User Data (wszystkie tmp)

Dla historii i ciasteczek, są to także odpowiednie pliki, ale składowane w innych folderach, prawdopodobnie:
\Google\Chrome\User Data\Default

0
-123 napisał(a):

(...)Coś w stylu 'try again'.
Wg. mnie lepiej wywalić temat lub przeznaczyć go w zapomienie

-123 napisał(a):

A już zwłaszcza te dotyczące jakiegoś komponentu który nie jest zbyt znany
A jaki znasz dobry komponent, który jest szybszą alternatywą WebBrowser. Wspomniany przed EmbeddedWB na starszym kompie wolno chodzi(u mnie na starym kompie - aplikację piszę tylko dla siebie)

-123 napisał(a):

http://groups.google.com/group/delphichromiumembedded Bo moim zdaniem tak. Ale przecież ja się nie znam.
Mam błąd przy dodawaniu postów (konkretnie 317 - więc sobie odpuściłem tą sprawę)

Wracając do tematu
Opi dzięki za odpowiedz - nie używam chroma, i o tym nie wiedziałem(mogłem sprawdzić). Puszczę jakiś monitor systemu i zobaczę gdzie dodaję pliki, jeśli odkryje coś innego niż opisanego przez Opi dodam to w temacie dla potomnych

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1