TQuery a edycja w DBGrid

Odpowiedz Nowy wątek
2012-04-18 11:01

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

Witam. Mam problem z edycją bazy danych w DBGrid. W momencie gdy sortuje wyniki przez TQuery zapytaniem SQL - SORT BY to nie mogę edytować danych w DBGridzie. Gdy używałem komponentu TTable zamiast TQuery z edycją nie było problemu. Zależy mi jednak na sortowaniu wyników więc postanowiłem użyć TQuery
Baza danych lokalna, paradox. Ktoś miał podobn problem? Ma ktoś sugestie jak to rozwiązać?

Pozostało 580 znaków

2012-04-18 11:32

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

1

musisz dodać do query komponent UpdateSQL


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2012-04-19 13:18

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

1

a robisz post po zakończeniu edycji?


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0