własny komponent (ComboBox) problem

0

witam
mam do napisania w delphi komponent oparty o ComboBox ma byc w nim uzyty filtr katalog i po nim wlasnie ma wyswietlac w ComboBox'ie. czy ktos moze sprawdzic czego brakuje w kodzie zeby wszystko dzialalo? trzeba dodac jakies propertis, ja nie mam pojecia jakie. z gory dzieki za pomoc

unit moj;

interface

uses
  SysUtils, Classes, Controls, StdCtrls;

type
  Tmoj = class(TComboBox)
  private

  Katalog: string;
  rozszerzenie: string;
  FileList: TStrings;


    { Private declarations }
  protected
    { Protected declarations }
  public
    { Public declarations }
  published
    { Published declarations }
    property Katalog: string  read.........write........
    property rozszerzenie: string read....... write........
    procedure PlikiZKatalogu;
  end;

procedure Register;

implementation

 procedure Tmoj.PlikiZKatalogu ;
var
  SR: TSearchRec;
begin
  if FindFirst(Katalog + rozszerzenie, faAnyFile, SR) = 0 then
  begin
    repeat
      if (SR.Attr <> faDirectory) then
      begin
        FileList.Add(SR.Name);
      end;
    until FindNext(SR) <> 0;
    FindClose(SR);
  end;
end;
procedure Register;
begin
  RegisterComponents('Standard', [Tmoj]);
end;

end.
0

czy ktos moze sprawdzic czego brakuje w kodzie zeby wszystko dzialalo?

Skoro piszesz to pewnie czegoś brakuje, gdybyś podał jakieś konkrety to może ktoś by ci pomógł.

0

"pytanie" z serii "napiszcie to za mnie bo mi sie nie chce nauczyc".
w tym serwisie masz caly kurs o pisaniu komponentow, wystarczy ruszyc tylek, troche sie nauczyc i napisac samemu.
a jak Ci sie nie chce uczyc to pisz w dziale Praca i odplatnie napiszemy Ci wszystko.

0

problem rozwiazany, glupi blad z mojej strony
temat do zamkniecia.

0
golden85 napisał(a)

problem rozwiazany, glupi blad z mojej strony
temat do zamkniecia.

Ciekawe, że jak dostałeś zjebkę to od razu znalazłeś bubel; Jeśli faktycznie wiesz, co było źle to podaj rozwiązanie, bo być może się komuś jeszcze przyda, jak sobie to wygugluje; A jeżeli dalej nie wiesz, gdzie jest bug to nie tchórz, tylko zabierz się do czytania i znajdź rozwiązanie; W razie wątpliwości pytaj - po to jest forum;

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1