Obsługa błędów

0

Witam
Gdy wyłączam aplikację pojawia się błąd Nieprawidłowe Dojście Okna. Jako że jest on dla mnie nie groźny chciałbym go tylko wyciszyć.
Do

Form.Create

dodałem Application.OnException := ErrorHandler;

Do całego programu dodałem procedurę 
```delphi
procedure TForm1.ErrorHandler(Sender: TObject; E: Exception);
begin
    if (E is EOSError) then
    begin
    end;
end;

Moje pytanie brzmi dlaczego błąd się nadal pokazuje czyli gdzie ja popełniłem błąd.

0

Chyba musiał byś wyłączyć zatrzymywanie Debuggera na wyjątkach w opcjach środowiska albo odpalać exek programu z poza IDE. Sprawdź to. A jeżeli się mylę, bo pewny do końca nie jestem, to może ktoś inny coś tutaj Tobie jeszcze doradzi.

0

Ja bym raczej szukał rozwiązania problemu niż go omijał ale tak jak olesio napisał program poza IDE nie powinien wyświetlać błędu a jak chcesz wyłączyć go w Delphi to (podaję dla Delhi 7) Tools -> Debugger Options... zakładka Language Exceptions tam masz listę Exception Type to Ignore i dodaj EOSError do tej listy (CheckBox przy tej pozycji ma być zaznaczony).

Jest jeszcze opcja Stop on Delphi Exceptions której odznaczenie powoduje wyłączenie zatrzymywania przy wszystkich błędach Delphi więc tego w szczególności bym nie polecał chyba że chcesz sam sobie utrudnić życie i stworzyć program z masą błędów których nie zauważysz...

0

Samego błędu dość długo szukałem i chce go na razie tylko wyłączyć.
Uruchamiałem program poza IDE i tam też się pojawiał ten błąd.
Właściwie chodzi mi tylko o wyciszenie tego błędu poza IDE.

Dzięki już za pomoc przy wyłączaniu z IDE ale to bym musiał być masochistą żeby coś takiego robić :D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1