Komunikacja GUI java a silnik delphi

Odpowiedz Nowy wątek
2011-08-10 14:30
miror
0

Witam!

Mam gotowy program w delphi korzysta on z innych dll , komponentow vcl itp. Ma pare systemów działających w czasie rzeczywistym czyli np. analizowanie ruchu sieciowego przechodzacego przez karte sieciowa . Planuje zrobic doniego GUI w javie i teraz nachodzi mnie pytanie jak zrobic komunikacje pomiedzy gui a silnikiem ? jakos nie wyobrazam sobie zamknąc to w 1 dll ? zreszta nawet nie wiem czy to technicznie możliwe? jakies propozycje ?

pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2011-08-10 16:01
0

1.Po co gui w javie (która jest wieloplatformowa) skoro i tak dllkę masz tylko pod Windows?!
2.Tak, możesz zamknąć całą aplikację (z GUI, korzystaniem z innych dllek itd) do dll, wystarczą chęci i wiedza. Ale skoro pytasz czy się da to widać nie umiesz.


Nie pisz do mnie PM o czymś co nie dotyczy bezpośrednio mnie. | Nie rozmawiaj ze mną jeśli brak Ci kultury (wystarczy że mi brakuje) | Nie jestem zły, jestem po prostu zły.

Pozostało 580 znaków

2011-08-10 16:08
0

Możesz wykorzystać JNI.

Pozostało 580 znaków

2011-08-10 16:56
miror
0

Gui ma by wlasnie multi platformowe . Wiem ze sie da , wiekszosc sie da tylko czy to nie wiaze sie z przerobieniem większości kodu ? (juz na implementowaniu jednej z funkcji app. do dll byl blad kompilatora na external ) robilem juz dll jednak byly to proste fragmenty kodu . A tutaj projekt jest dosc spory . Co do jni to i tak trzeba by dll zrobic :) . Chodzi mi oto by jak najmniej ingerowac w gotowy juz program . Moze jakis most pomiedzy dwoma procesami w postaci dll tylko jaka byla by jego zasada funcjonowania ?

pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2011-08-10 17:00
0

JNI jako wrapper :D java > JNI - tłumaczenie parametrów z java na te z dll'ki > wywołanie z oryginalnego programu > JNI - tłumaczenie wyniku z dll'ki na Javę > Java. Nic nie zmieniasz w oryginalnym kodzie, a jedynie go wywołujesz.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0