Jak kliknąć przycisk na stronie? (Brak ID)

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-25 13:24
feff87
0

Witam,
chciałbym kliknąć poprzez Twebbrowser przycisk na stronie http://mix.fabrykaspamu.pl/. Jednak standardowe WebBrowser.OleObject.Document.GetElementById jest bezużyteczne ponieważ do tego przycisku nie ma przypisanego żadnego id.
Podaję kod przycisku:
<input onclick="ddone();" value="Miksuj!" type="button">

Czy jest jakikolwiek sposób na kliknięcie tego przycisku ? Można odnaleźć przycisk po wartości value np ?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc

edytowany 1x, ostatnio: madmike, 2016-12-13 18:26

Pozostało 580 znaków

2011-07-25 13:31
0

Nie wiem, czy jest, ale może GetElementByType?


Pozostało 580 znaków

2011-07-25 14:26
Rev
0

Z tego co widzę, to narzędzie i tak działa po całości w client-side, możesz umieścić jej kod w swojej aplikacji i pozmieniać co chcesz. A jeszcze prościej będzie tak naprawdę napisać funkcjonalność tego czegoś w samym programie - toż to kilka, kilkanaście linijek będzie.


Pozostało 580 znaków

2011-07-25 17:08
0

Nie dość że nie ma ID, NAME to jeszcze nawet nie ma FORM więc trzeba (chyba) jechać po całym dokumencie i szukać INPUT (gdyby było FORM to w forms) wprawdzie na tej stronie jest tylko jeden INPUT ale jest na wszelki wypadek sprawdzane czy VALUE się zgadza:

//uses MSHTML
var
  i: Integer;
  doc: IHTMLDocument2;
  elem: Variant;
begin
  doc:= WebBrowser1.Document as IHTMLDocument2;
  if Assigned(doc) then
  begin
    for i:= 0 to doc.All.Length - 1 do
    begin
      elem:= doc.All.Item(i, EmptyParam);
      if (elem.TagName = 'INPUT') and (elem.Value = 'Miksuj!') then
      begin
        elem.Click;
        break;
      end;
    end;
  end;
end;

Nie odpowiadam na PW w sprawie pomocy programistycznej.
Pytania zadawaj na forum, bo:
od tego ono jest ;) | celowo nie zawracasz gitary | przeczyta to więcej osób a więc większe szanse że ktoś pomoże.
edytowany 2x, ostatnio: kAzek, 2011-07-25 17:11

Pozostało 580 znaków

2011-08-02 13:01
0

zobacz czy nie idzie czasem wykonać kodu javascript, tak jak w przegladarce: jako adres strony ustaw: javascript:{ddone();/cokolwiek/}
nie musi to działać ale warto spróbować


░█░█░█░█░█░█░█░█░█░█░█░

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0