Pobieranie stopy procentowej z internetu

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-11 10:14
Pele2
0

Mam program finansowy.
Jedna z jego funkcji to liczenie odsetek.
Ale dotychczas użytkownik sam musiał wpisywać wartości stopy procentowej i okresy obowiązywania.

Czy da się automatycznie pobrać te wartości z internetu ?
Nie musi być kompletny kod źródłowy.
Wystarczy mi jakiś ogólny zarys jak i skąd to pobrać.

Pozostało 580 znaków

2011-07-11 10:33
0
Pele2 napisał(a)

Czy da się automatycznie pobrać te wartości z internetu ?

da się

Wystarczy mi jakiś ogólny zarys jak

na forum jest od metra wątków i artykułów jak pobrać plik z neta

i skąd to pobrać.

uruchamiasz przeglądarkę, wpisujesz w pasek adresu google.pl i wciskasz enter. Następnie wpisujesz aktualne stopy procentowe nbp i przechodzisz na pierwszą pozycję w wyniku (u mnie strona nbp) i patrzysz - może będzie np. plik xml w którym są one zapisane i można by go pobierać...


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0