Delphi 7 HGG

0

Witam, mam Borland Delphi7 Enterpries a w nim.. zainstalowane indy 9. Problem jest w czymś innym, mianowicie nie mogę zainstalować komponentu 'HGG', robię wszystko zgodnie z instrukcjami czyli:
Delphi->Component->Install Component->Into new package wybieram :C:\Program Files\Borland\Delphi7\Lib\HGG.pas, w Package file name wpisuje:'HHG'.
I wyskakuje mi błąd:
[code][Error] HGG.dpk(35): Identifier redeclared: 'HGG'

I jeszcze na czerwono podkreśla
 [code]contains
  HGG in 'HGG.pas';] 

Co robić??
W raze czegoś, cały kod:

package HGG;

{$R *.res}
{$ALIGN 8}
{$ASSERTIONS ON}
{$BOOLEVAL OFF}
{$DEBUGINFO ON}
{$EXTENDEDSYNTAX ON}
{$IMPORTEDDATA ON}
{$IOCHECKS ON}
{$LOCALSYMBOLS ON}
{$LONGSTRINGS ON}
{$OPENSTRINGS ON}
{$OPTIMIZATION ON}
{$OVERFLOWCHECKS OFF}
{$RANGECHECKS OFF}
{$REFERENCEINFO ON}
{$SAFEDIVIDE OFF}
{$STACKFRAMES OFF}
{$TYPEDADDRESS OFF}
{$VARSTRINGCHECKS ON}
{$WRITEABLECONST OFF}
{$MINENUMSIZE 1}
{$IMAGEBASE $400000}
{$IMPLICITBUILD OFF}

requires
  rtl,
  vcl,
  dclOfficeXP,
  vcldb,
  dbrtl;

contains
  HGG in 'HGG.pas';

end.
]
unit HGG;

interface

uses
  SysUtils, Classes, OleServer, AccessXP;

type
  TAccessApplication1 = class(TAccessApplication)
  private
    { Private declarations }
  protected
    { Protected declarations }
  public
    { Public declarations }
  published
    { Published declarations }
  end;

procedure Register;

implementation

procedure Register;
begin
  RegisterComponents('Samples', [TAccessApplication1]);
end;

end.
0

wpisz inną nazwę paczki

0

Wpisuje różne i nic..Nie wiem o co chodzi..

0

Nie masz co instalowac, HGG zapycha sie przy odbieraniu wiadomosci.. chyba ze chcesz naprawic ten komponent.. ; )

0

Masz rację, coś mi nie odbiera wiadomości.
Proponujesz coś innego?:)

0

TEasyGG wersja 0.2 to jedyny komponent, który działa na tę chwilę tylko trzeba poprawek w stylu opisanych na: http://forum.unit1.pl/index.php?showtopic=3297&st=20 i niestety przy ilości dodanych kontaktów powyżej 160 jest problem, bo nie odczytuje statusów i opisów znajomych, ale tak poza tym da się używać. Lepsze to niż nic.

0

Macie może link gdzie to można pobrać?

0

50h, dzięki. Ale przy instalacji wyskakuje mi masa błędów, nie wiem o co chodzi.

0

Nie wiem jakiej wersji Delphi używasz, ale za pewne brakuje Tobie modułów do obsługi XML'a skoro masz masę błędów. Sprawdź prywatną wiadomośc. Wysłałem Tobie link do wersji, która u mnie pod Delphi 7 Personal kompiluje się bez problemów, a dodatkowo ma poprawione błedy zgodnie z sugestiami w temacie o TEasyGG, napisanym na forum.unit1.pl.

0

Używam Delphi 7 Enterprise i mam te wszystkie moduły.

0

To najlepiej wklej treść tych błedów to może coś więcej doradzimy. Ja kiedy wrzucę do katalogu projektu pliki z paczki, do której link przesłalem Tobie na prywatną wiadomość i dodam do sekcji uses moduł egg - nie mam żadnych błędów i pod Delphi 7 Personal wszystko się kompiluje, jak należy.

0

olesio, zainstalowałem jeszcze raz i wszystko działa, dzięki wielkie:D

0

HGG można łatwo naprawić. Tutaj napisałem Bot Gadu-Gadu

Co w niej wykonujemy? Po pierwsze dodajemy odebraną wiadomość do komponentu Memo1 (nasza log-lista), następnie do TmpEdit dajemy otrzymana wiadomość. Dlaczego? Iż jest jeden błąd. Gdybyśmy odróżniali wiadomość prosto z zmiennej MessageContent to by nasz program później nie odróżniał komend. Po prostu program nasz jest tak leniwy, ze myśli ze zmienna MessageContent się nie zmienia, i przy drugiej wysłanej wiadomości zmienna MessageContent jest równa pierwszej wiadomości, czyli się nie zmieniła.
Pisane jak byłem młody i głupi...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1