IdTCP - problem z programem z artykułu

0

Witam!

Na stronie 4programmers jest artykuł opisujący jak napisać proste programy oparte na komponentach Indy. Oto link do tego artykułu związanego z protokołem TCP:
INDY

Jest tam opisane, jak napisać prosty program wysyłający między sobą wiadomości tekstowe. Poinstruowany tymi wskazówkami napisałem coś takiego. Jednak jest pewien problem - aplikacja serverowa otrzymuje wysłany przez klienta tekst, lecz dopiero po rozłączeniu klienta. A rozłączanie i łączenie się z aplikacją serverową za każdym razem jest conajmniej bezsensowne :/ Zapewne zostało to napisane tak, bo w tym artykule klient server to jeden program. Kod, dzięki któremu na komponencie Memo1 wyświetlany jest przesłany tekst wygląda tak:

Memo1.lines.Add('Otrzymany tekst: ' + Athread.Connection.AllData);

Ma ktoś jakieś pomysły jak zrobić, aby aplikacja serverowa pokazywała w polu Memo1 przesłany tekst zaraz po jego otrzymaniu, a nie po rozłączeniu klienta?

0

Up...

0

OK, już wpadłem na to jak to zrobić ;) Do zamknięcia.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1