TWebBrowser -> historia

0

Jak się tworzy historie w TWB? Z objaśnieniem dla totalnie zielonego bym prosił... i jak zrobić żeby Disable/Enable buttonu zależało od zawartości histori? A historia się wyświetlała w tabelce i zapisywała w jakimś pliku np w ini

0

Postaw sobie WB na formę, Listview, Edit i buttona.

Do buttona daj kod odpalania stronek czyli Webbrowser1.Navigate(Edit1.Text);
W zdarzeniu Webbrosera zwanym "OnDocumentComplete" daj kod odpowiadający dodawaniu wiersza do Listview.
Najpierw się zapoznaj z tym komponentem.
Zobacz jak się dodaje Captiony i subitemy, jak się to potem zapisuje i odczytuje.
Usuwaj duplikaty też.
Wszystko tu masz na 4p w opcji Szukaj.

Napisz warunek sobie: Jeśli Listview ma 0 wierszy To Przycisk jakiś tam jest Disabled, a jak nie to Enabled.

To tak na szybko z głowy.

0

Caption to nazwa po prostu?
ja sobie już przeglądarke napisałem... tylko jak klikne foward albo back to mi errory wywala... i nie on complete tylko on begin bo nie koniecznie moge chciec załadować strone do końca...

  1. gdzie wkleić to:
initialization
  OleInitialize(nil);

finalization
  OleUninitialize;
end.

żeby mi się dało kopiować tekst w przeglądrce bo się nie daje,
2. Jak zrobić nowe wyskakujące okno z tym listviewem który by ładował dane z INI tj today, yesterday i later...
3. Jak zrobiż żeby można było robić i dodawać karty i przy zrobieniu karty robiła się kolejna "przeglądarka"
4. Jak zrobić żeby nazwa karty to była nazwa strony? tak jak w firefox np
5. Jak zmienić styl progres bara z windows 98 na windows 7? :D

0
  1. Jak zrobić nowe wyskakujące okno z tym listviewem który by ładował dane z INI tj today, yesterday i later...
  2. Jak zrobiż żeby można było robić i dodawać karty i przy zrobieniu karty robiła się kolejna "przeglądarka"
  3. Jak zrobić żeby nazwa karty to była nazwa strony? tak jak w firefox np
  4. Jak zmienić styl progres bara z windows 98 na windows 7?

Google, 4P

0

szukalem w googlach... a jak nie znasz odpowiedzi to przynajmniej nie spamuj
część problemów rozwiązałem. nada; poszukuje odpowiedzi na:

  1. Jak zrobić nowe wyskakujące okno z tym listviewem który by ładował dane z INI tj today, yesterday i later...
  2. Jaką komędą dodać nowy klucz do ini
  3. Jak zrobiż żeby można było robić i dodawać karty i przy zrobieniu karty robiła się kolejna "przeglądarka"
  4. Jak zrobić żeby nazwa karty to była nazwa strony? tak jak w firefox np
  5. Jak zmienić styl progres bara z windows 98 na windows 7?
0

Odpowiedzi na pytania 2 oraz 5 znajdziesz na 4p, ojj, coś słabo szukasz :-[

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1