Obrazek jako button

Odpowiedz Nowy wątek
2010-08-22 09:34
0

Witam, mam mały problem od dłuższego czasu próbuję zrobić mały patcher zrobiłem już wszystko oprucz buttonów i mam pytanie: jak zrobić aby obrazek to był button(np. klikne na ten obrazek i włącza się jakaś aplikacja nie forma).

To co napisałem wyżej udało mi się juz zrobić, teraz mam inny problem a właściwie 2:

Jak zrobić aby po kliknięciu na przycisk wchodziło na stronę internetową, oraz jak zrobić aby po kliknięciu przycisku wchodziło do innej aplikacji a nie formy np z aplikacji patcher.exe do game.exe

Proszę o pomoc.

P.S. Robię to w Delphi 7 Personal

Pozostało 580 znaków

2010-08-22 10:03
0

poczytaj o

 WinExec();

lub ShellExecute();


 Polecam to drugie.

repeat
showmessage(<font color="blue">'Szacunek Ludzi Ulicy'</font color=blue>);
until <font color="red"> Nie ma warunku zakończenia </font color = red>

Pozostało 580 znaków

2010-08-22 10:19
0

dzieki napewno mi się przyda, mam jeszcze jedną prośbę mógłby ktoś napisać jak zrobić inną stronę główną WebBrowsera a nie tą która ustawiona w Windowsie jest? Chodzi mi oto że jak wchodzę do przeglądarki to wczytuje się strona która będzie gdzies w kodzie zapisana.

Zrobiłem jak napisałeś (z tym ShellExecute), i pojawia się błąd.

Kod:

ShellExcute(Handle, 'open', 'nazwa app', nil, 'sciezka', SW_NORMAL);

Co robić!

Pozostało 580 znaków

2010-08-22 13:24
0

błąd.

Brawo geniuszu.
Jaki błąd ?


Pozostało 580 znaków

2010-08-23 08:10
0

Patryk27 juz sobie poradziłem i wszystko ładnie chodzi tylko teraz nie wiem jak zrobić by po włączeniu pobierało pliki. Mógłby ktoś pomóc?

Pozostało 580 znaków

2010-08-23 09:32
google
0

sa setki stron na necie piszacych i o jednym i o drugim.. zamiast zawracać ludziom dupe poszukaj!

www.google.pl

Pozostało 580 znaków

2010-08-30 13:08
0
google napisał(a)

sa setki stron na necie piszacych i o jednym i o drugim.. zamiast zawracać ludziom dupe poszukaj!

www.google.pl

Najwygodniej powiedzieć "rusz dupę, poszukaj w google". Pamiętajcie, że potem te tematy z 4programmers zajmują czasem pierwsze pozycje w google i naprawdę gniew dopada jak kończą się właśnie takimi postami.

Rozdział 11
Proszę bardzo, tu masz w Kompendium ciekawy artykuł (m.in jest tam rozwiązanie, jak stworzyć program pobierający dany plik z Internetu).

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0