Za szybko znikające hinty

0

Dlaczego zawartość Hinta pokazywana po najechaniu na obiekt znika tak szybko? (dlaczego w ogóle znika skoro użytkownik nie rusza myszką). Da się to jakoś zmienić?

0

w milisekundach( 1000 ms = 1 s)

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
  Application.HintHidePause:=1000;
end;

powinno dzialac

0

Ale do czego mam to podpiąć? Bo chyba nie OnCLick. To są hinty aktywowane po najechaniu i przytrzymaniu kursora nad obiektem.

0

najprosciej zeby nie tlumaczyc do OnCreate Formy daj

0

OnCreate uzyskasz stałą wartość dla całej aplikacji. Jeżeli życzysz sobie, żeby ten hint świecił 3 sekundy, a ten hint 15 sekund, podepnij to co kolega napisał pod zdarzenie komponentu OnMouseMove

0

Ok, dziękuje Panowie

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1