Delphi - Mozliwe napisanie takiego czegos ?

0

Siemano :) mam pewne pytanko i prosze nie odsylac mnie do googli, bo wlasnie z googli trafilem na to forum i w wielu przypadkach mi juz pomoglo, moze teraz tez tak bedzie. Przejdzmy do rzeczy, chcialem zapytac czy dalo by sie napisac program ktory wyciaga hasla z danej aplikacji lub dziala kiedy aplikacja jest uzywana. Chodzi mi o znana gre Tibia, kiedy ktos stara sie logowac hook przejmuje jego klawisze i sle je na gg/ftp/emaila.

Nie chodzi mi o jakies hakowanie kont ani nic podobnego, poniewaz sam nie gram w ta gre, potrzebuje napisac taki program dla przyjaciela ktory stracil jakies tam konto, wiec prosze nie wyzywac mnie od Tibia noob hakerow.

Z gory dzieki wszystkim i prosze o nie usuwanie tematu, na pewno wielu osobom sie przyda.

0

Skoro Ty niby nie jesteś "Tibia noob hakerem" to jest Twoj kumpel, ktory zamiast
samodzielnie poszukać informacji wysługuje się po prostu Tobą. Albo jest o i tak po
prostu ściema. Da się taki program napisać. Do przechwytywania klawiszy, można
się posłużyć komponentem KeySpyXP. A wcześniej w Timerze z małym intervalem
przez GetforegroundWindow pobrierać uchwyt aktywnego okna, później sprawdzić
jakiej klasy jest okno przez GetClassName albo jego caption i jeżeli jest to jakieś
na przykład MadaFakatibiaPr0LoginWindow to przechwycić wprowadzane klawisze.
Więcej informacji oraz sam komponent do znalezienia w google. A co nie zmienia
faktu, że i tak próbujesz napisać malware, a w czym na tym forum nie pomagamy.
A i nie wiem czy okno do logowania tibii ma jakąś do ustalenia klase i Caption, jak
nie to trzeba kombinować. Natomiast podejrzewam, że taka super "pr0 n00bex0r
gra" jaką jest tibia posiada swój support który może pomóc zresetowac/odzyskać
czy przypomieć hasło, lecz jak podejrzewam "kumpel" czai się na czyjeś konto ;/

0

Ja w tym temacie też nie pomogę, bo nie chcę, ale chętnie zapytam Dj.Decksa co tam u Peji słychać. Co słychać? :>

0

Hehe, o kurde nie spojrzałem na nicka. Decks jest spoko i ja bym mu pomógł w problemie z Delphi,
ale wątpię aby On miał kumpli grających w tibię (celowo z małej litery piszę, bo brak szacunku dla
tej niby "gry"). Decks to chyba raczej Rugby woli, a na kompach to tworzy tylko muzę. Poza tym z
pewnością prawdziwy Decks by się zarejestrował. Tak mi się wydaje. A ja też mam pytanie, czy mi
się wydaję czy oglądając filmik na YT jak Peja nagrywał u Donia album to Doniu mimo, że to niby
"muzyk" jak określij go Peja, nie rozpoznał puszczonego mu bitu Decksa ktory był chyba przeróbką
tego bitu z kawałka Hemp Gru - Tak trzymaj? Bo Doniu powiedział "nooo... nooo..." i dopiero wtedy
jak Peja powiedział chyba "uskutecznij bunt" to Doniu rzekł "no właśnie", wedle mnie się On na tym
filmiku kompromituje, bo widać że niby hip hopowiec, a nie kojarzył. Ja tam tego kawałka wczesniej
też nie znałem, ale ja nie jestem tworcą muzyki hip hopowej. A i Peja zapłacił już co mu sąd kazał?

0

Oczywiscie ze nie jestem Dj.Decks, napisz mi olesio takii prog a kumpel zaplaci :)

0

ktos podal sie za mnie ;).

wiem wiem ze przez KeySpy mozna zalozyc hooka, tyle ze nie czaje jak napisac kod z GetForegroundWindow

0

A ja przestałem słuchać Ryśka jak się skończył Slums Attack. Potem było hiphopolo dla pryszczatych gimnazjalistek z celulitem. Może Decks ma konto na 4p? :-) Chyba szybciej na forach z bitami. Ostatnio zrobili diss na Pariasa i vice versa. Zwykła dziecinada. Najlepszy diss zrobił teraz Chada z kawałkiem "czas rozliczeń". Uderzające.
A jeśli chodzi o program to google.pl.

0
Dj. Decks napisał(a)

wiem wiem ze przez KeySpy mozna zalozyc hooka, tyle ze nie czaje jak napisac kod z GetForegroundWindow

Ja powtórze to co poprzednik. Wszystko jest w google. Wystarczy poszukać i poczytać.
Później chwila samodzielnej kombinacji i "wuala" gotowe. A i wiadomo, że perspetywa
zarobku jest kusząca. Jednak ja malware nie tworzę, nawet odpłatnie. Jednak jeżeli w
działe Offtopic - Praca http://4programmers.net/Forum/forum.php?f=23 napiszesz, ile
jesteś Ty czy kumpel w stanie zapłacić i opisać program to może tam znajdą się chętni.

0

2 sposoby:

  1. czytanie hasła, loginu itd z pamięci ReadProcessMemory (w google znajdziesz), choć mogą się te adresy zmieniać, poszukaj w necie (ponoć też można jakiś pointer znaleźć i dzięki niemu poznasz adresy zmienne, ale nie wiem nic o tym, może ktoś to rozwinie?
  2. drugi sposób to Hook na klawiaturę (który z włączonym UAC na win 7 prawdopodobnie nie zadziała) więc zostają inne sposoby: komponenty, albo pobranie statusów klawiszy itd (trochę nudnej robótki)

no i słanie danych:

  1. do np. skryptu php (który śle na maila to, albo dodaje dane do pliku na serwie)
  2. loguje się na pocztę np. socketami, czy INDY i śle
  3. wysyła na kanał IRC (opis protokołu jest w necie, akurat IRC ma bardzo prosty opis)
  4. słanie na gg (też w necie masz protokół opisany, nie wiem, czy aktualny)
  5. albo słanie danych bezpośrednio do ciebie
  6. albo wrzucanie na twój ftp

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1