Maksymalizacja okna innej aplikacji

0

Damn, kolejna rzecz, która miała być prosta.
Otóż mam uchwyt okna innej aplikacji. Chcę je pokazać na wierzchu.
Więc robię SetForegroundWindow i to działa tylko wtedy, gdy tamto okno nie jest zminimalizowane. Jeśli jest zminimalizowane, to nie mam pojęcia, co mam robić.

Próbowałem m.in:

SetWindowPos(h, HWND_TOPMOST, 0, 0, 0, 0, SWP_NOSIZE + SWP_SHOWWINDOW);
ShowWindow(h, SW_SHOWNORMAL);
SetActiveWindow(h);
sendMessage(h, WM_SHOWWINDOW, 1, SW_OTHERZOOM)

i kilka innych rzeczy, których nie pamiętam. Rezultatem było to, że albo moje okno traciło focus, albo zupełnie nic się nie działo.

Uchwyt jest dobry.

0

ShowWindow(hWnd, SW_SHOWMAXIMIZED);

0
Piotr Zegar napisał(a)

ShowWindow(hWnd, SW_SHOWMAXIMIZED);

Tego próbowałem.
Linka wyżej nie do końca(chociaż kombinowałem z SetWindowPos), spróbuję i dam znać.

0
Juhas napisał(a)
Piotr Zegar napisał(a)

ShowWindow(hWnd, SW_SHOWMAXIMIZED);

Tego próbowałem.
Linka wyżej nie do końca(chociaż kombinowałem z SetWindowPos), spróbuję i dam znać.

[DOPISANE]
OK, sprawdziłem i niestety nie działa to. Jakieś inne propozycje?

0
wesoledi napisał(a)

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms632645(VS.85).aspx

Przeczytaj "remarks"

Czyli co? Nie da się tego zrobić?
Moje okno jest tworzone jako zmaksymalizowane i się nie da inaczej. Wg tego, co wyczytałem tu leży problem, tak?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1