Korzystanie z Flasha bez zainstalowania go

Odpowiedz Nowy wątek
Wielebłąd
2010-04-19 15:55
Wielebłąd
0

Chciałem się dowiedzieć czy jest możliwe korzystanie w programie z Flasha (wyświetlanie w TWebBrowser) bez instalowania go na komputerze? Tzn. że np w folderze programu byłyby odpowiednie pliki, biblioteki, i w razie gdyby na komputerze nie byłoby zainstalowanego Flasha, wtedy program korzystałby z tych w folderze.

Pozostało 580 znaków

p1287
2010-04-21 07:38
p1287
0

pewno sie da, ale zastanow sie czy jest sens. flash instalka ma cale 2mb sciagniecie trwa kilka sekund, instalacja rowniez kilka sekund wiec nie widze sensu w dodatkowe zabawy

Pozostało 580 znaków

Wielebłąd
2010-04-21 09:21
Wielebłąd
0

dzięki za odpowiedź. Jednak chciałbym się dowiedzieć co trzeba by było zrobić by działało bez instalowania Flasha. I chodzi mi nie o pojedynczego użytkownika, a np o sytuacje, gdy w firmie jest kilkaset kompów, ale nie instalowany jest flash żeby pracownicy nie grali w gierki, oglądali youtube lub gdy działowi IT się nie chce go instalować :-)

Pozostało 580 znaków

2010-04-21 10:52

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

Lokalizacja: Helsingør / FZ

0

Wielebłąd:

Chciałem się dowiedzieć czy jest możliwe korzystanie w programie z Flasha (wyświetlanie w TWebBrowser) bez instalowania go na komputerze? Tzn. że np w folderze programu byłyby odpowiednie pliki, biblioteki, i w razie gdyby na komputerze nie byłoby zainstalowanego Flasha, wtedy program korzystałby z tych w folderze.

dzięki za odpowiedź. Jednak chciałbym się dowiedzieć co trzeba by było zrobić by działało bez instalowania Flasha. I chodzi mi nie o pojedynczego użytkownika, a np o sytuacje, gdy w firmie jest kilkaset kompów, ale nie instalowany jest flash żeby pracownicy nie grali w gierki, oglądali youtube lub gdy działowi IT się nie chce go instalować

Czy ty w ogóle czytasz się po piszesz?

W twoim rozumowaniu jeśli flash będzie działał bez jego instalowania, to nagle pracownicy nie będą grac w gierki? :-|
A pracownicy to mają pracować, a nie op**ć się. :-D

Pozostało 580 znaków

Wielebłąd
2010-04-21 17:17
Wielebłąd
0
RedbaK napisał(a)

W twoim rozumowaniu jeśli flash będzie działał bez jego instalowania, to nagle pracownicy nie będą grac w gierki? :-|

Ten program nie ma służyć jako przeglądarka internetowa, z możliwością grania w gry :-) . Nie ma on umożliwić ominięcia zakazu grania w gierki, bo i tak dostęp do stron typu youtube można zablokować w inny sposób.

Ma on wyświetlać głównie swf. Zainstalowanie nawet małego programu to w większych miejscach sporo procedur (dlatego bardzo często można jeszcze tam spotkać np IE w wersji 6). Chciałem, żeby program zachował pełną funkcjonalność bez wdrażania ich. Stąd moje pytanie.

Pozostało 580 znaków

2010-04-21 22:30

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 11 godzin temu

0

Wbrew pozorom nie jest to glupie pytanie. Sam napisałem programik w Delphi ktory uzywa zegara we flashu i przydaloby sie go uruchamiac bez instalacji flasha na kompie. Ciekaw jestem opdowiedzi.

Pozostało 580 znaków

mariusz9822
2010-04-22 13:29
mariusz9822
0

Ja to widziałem takie rowiazanie w przykładach jakiegoś komponentu:

W samym pliku DPR było na samym początku:
1) Sprawdzanie czy flash jest zarejestrowany
2) Jezeli nie to wyciagano plik z zasobów i instalowano po cichu flash-a
3) Jezeli flash był instalowany to pod koniec aplikacji wyrejestrowywano flash-a

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0