OnKeyDown- nie dziala na innym okienku

0

Witam
Mam problem kod dziala tylko gdy mam zaznaczone okno gdy zmieniam na inne okno kod juz nie dziala moze mi ktos pomoc z tym?
chodzi mi o takie cos jak w teamspeak gdy nacisne ctrl nie trzeba miec okna teamspeak zeby kod dzialal

procedure TForm1.Button1KeyDown(Sender: TObject; var Key: Word;
Shift: TShiftState);
begin
if (Key=VK_F7) then
begin
Mouse_Event(MOUSEEVENTF_LEFTDOWN, 0, 0, 0, 0);
Mouse_Event(MOUSEEVENTF_LEFTUP, 0, 0, 0, 0);
keybd_event(vk_CONTROL,0,0,0);
keybd_event(vk_CONTROL,0,KEYEVENTF_KEYUP,0);
Mouse_Event(MOUSEEVENTF_LEFTDOWN, 0, 0, 0, 0);
Mouse_Event(MOUSEEVENTF_LEFTUP, 0, 0, 0, 0);
keybd_event(vk_ESCAPE,0,0,0);
keybd_event(vk_ESCAPE,0,KEYEVENTF_KEYUP,0);
end;

end;

0

przeciez zdazenie masz TYLKO dla tform1

0
Misiekd napisał(a)

przeciez zdazenie masz TYLKO dla tform1

no to jak mam zrobic zeby dzialalo na kazde inne okno?

0
Misiekd napisał(a)

http://www.google.com/search?client=opera&rls=pl&q=delphi+mouse+hook&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

jakies konktretne linki? bo jakos moje dzialaja tylko na glownym okienku

0
Patryk411 napisał(a)
Misiekd napisał(a)

http://www.google.com/search?client=opera&rls=pl&q=delphi+mouse+hook&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

jakies konktretne linki? bo jakos moje dzialaja tylko na glownym okienku

bla bla bla... napisz od razu ze nie znasz nie na programowaniu i nie masz zamiaru sie uczyc a chcesz zebysmy wszysko za Ciebie robili bo tak jest latwiej....
kliknal bys pierwszy lepszy link z wynikow wyszukiwania ktore Ci podal Misiekd i mial bys gotowe rozwiazanie.

0

Dokładnie w pierwszym wyniku wyszukiwania jest rozwiązanie problemu.

0

czy Wy nie macie nic lepszego do roboty tylko na forum o 1 w nocy siedzieć :D :D :D

btw ja właśnie u klienta walczę z podmianą serwera :/

0

ludzie tutaj naprawde sa pomocni jak bym wiedzial tyle co wy o programowaniu to bym takich glupich pytan nie zadawal wiec moze bedziecie tacy laskawi i pomozecie rozwiazac moj problem? a nie pisac off topy jak kolega wyzej

0
Patryk411 napisał(a)

[...] wiec moze bedziecie tacy laskawi i pomozecie rozwiazac moj problem? [...]

juz pomoglismy tylko nie umiesz z tej pomocy skorzystac. najwyrazniej jestes tym typem czlowieka ktory uwaza, ze forum jest po to zeby inni ludzie pisali za niego programy. otóż NIE.
wykorzystaj link podany przez Miskad a jak cos nie bedzie dzialac to pokaz swoj kod ktory napisales w oparciu o podane przez nas informacje i dopiero wedy mozemy gadac o jakiejs pomocy.

P.S. poki co to wyglada w ten sposob, ze nic nie zrobiles, moze nawet nie zajrzales do wynikow wyszukiwania i piszesz "u mnie nie dziala" bo chcesz zeby ktos Ci napisal gotowca. znamy ten typ ludzi, bo czesto tacy sie na forum pojawiaja.

0
cimak napisał(a)
Patryk411 napisał(a)

[...] wiec moze bedziecie tacy laskawi i pomozecie rozwiazac moj problem? [...]

juz pomoglismy tylko nie umiesz z tej pomocy skorzystac. najwyrazniej jestes tym typem czlowieka ktory uwaza, ze forum jest po to zeby inni ludzie pisali za niego programy. otóż NIE.
wykorzystaj link podany przez Miskad a jak cos nie bedzie dzialac to pokaz swoj kod ktory napisales w oparciu o podane przez nas informacje i dopiero wedy mozemy gadac o jakiejs pomocy.

P.S. poki co to wyglada w ten sposob, ze nic nie zrobiles, moze nawet nie zajrzales do wynikow wyszukiwania i piszesz "u mnie nie dziala" bo chcesz zeby ktos Ci napisal gotowca. znamy ten typ ludzi, bo czesto tacy sie na forum pojawiaja.

dobra juz znalazlem dziekuje za pomoc miska za podpowiedz ze to global hook

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1