Wątek zablokowany 2015-02-20 21:34 przez furious programming.

[Delphi] Eksportowanie procedur w DLL

0

Czy ktoś wie jak wyeksportować w jednym pliku DLL więcej niż jedną procedurę?--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

0

Po przecinku ? :)
exports
Procedura,
JakasFunkcja;--Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

maginott napisał:
Po przecinku ? :)

Jesteś geniusz. Ja oddzielałem tak jak znalazłem w książce średnikami, a wystarczyły przecinki :P

Dobrze:
Exports
BlokujWin index 1 name 'BlokujWin',
OdblokujWin index 3 name 'OdblokujWin',
KeyboardProc index 2 name 'KeyboardProc';
Źle:
Exports
BlokujWin index 1 name 'BlokujWin';
OdblokujWin index 3 name 'OdblokujWin';
KeyboardProc index 2 name 'KeyboardProc';
--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

0

Dryobates napisał:

&gtDobrze:
&gtExports
&gt BlokujWin index 1 name 'BlokujWin',
&gt OdblokujWin index 3 name 'OdblokujWin',
&gt KeyboardProc index 2 name 'KeyboardProc';
&gt

Jesli procedura jest eksportowana pod wlasna nazwa, to name 'BlokujWin' jest niepotrzebne. Wystarczy
Exports
BlokujWin index1, itd (zakladam, ze index jest Ci potrzebny, bo jego tez moze nie byc)--Pawel {Delphi6 }

Po pierwsze: naciśnij F1

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1