Ładowanie funkcji do projektu z zewnątrz

0

Witam. Mam takie pytanie. Chciałbym uzyć pewnej funkcji, ale żeby nie zaśmiecać sobie kodu chciałbym ją załadować z zewnątrz do projektu. Tzn. powiedzmy ze jest ona w pliku w tym samym folderze co reszta kodu i jeżeli w kodzie programu pojawi się jej nazwa to żeby się ta funkcja wykonała. Da się coś takiego zrobić?

Pozdrawiam

0

chodzi Ci o pisanie programu czy wykonanie (w czasie pracy programu) procedury/funckji z innego pliku?
jesli tylko o pisanie, to dajesz procedure do osobnego unitu a w swoim kodzie dajesz "uses nazwa_unitu;"
a jesli o dynamiczne ladowanie procedury to poczytaj o dll'kach.

0

Dzięki za tak szybką odpowiedź. Nawet nie pomyślałem o tym unit'cie a to w sumie oczywiste jest :).
Mam jednak pewien problem z tym drugim unitem. Nie chce mi się program skompilować i pisze mi:

Identifier redeclared: 'MojaFunkcja'

0

Dobra juz wiem o co chodzi. Sory ze tak post pod postem. Dałem taką samą nazwę unita i funkcji, dlatego nie działało. Jeszce raz dzięki ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0