Bramka SMS plus

0

Witam.
Wie ktoś może jak powinien wyglądać kod na wysylanie smsa z bramki Plusa http://www1.plus.pl/bsm/ ?

0

Widziałem ten artykuł zanim zadałem pytanie, ale to jes stary i nieaktualny kod.Adres strony sie zmienił, a więc i struktura też sie zmieniła i ten kod nie działa.

0

Może ktoś pomóc ? Bardzo potrzebuje tego kodu.

0

To go zmodyfikuj.
Plusgsm zmieniło nazwy zmiennych i dodało nowe. Popatrz do zrodla strony, i zmien ten kod co ci podałem.

0

W sumie trochę odkopałem. Bramkę Orange już rozgryzłem i napisałem. Teraz przyszła kolej na bramkę Plusa no, a potem Ery. Po Orange mam już trochę doświadczenia w tych sprawach - choć dalej jestem nowicjuszem. Bardzo chętnie poszukałbym sobie tych zmiennych w źródle tyle, że w źródle strony głównej żadnych zmiennych nie ma - nie to co na stronie sms.orange.pl. Może ktoś pomóc gdzie szukać? Z góry dzięki!

0

Nie wiem jak napisałeś wysyłacza przez bramkę w Orange, ale ostatnio był taki temat i ja napisałem to tak jak widać w kodzie na:
http://www.speedyshare.com/files/22946222/send_sms_to_orange.rar
A co do innej bramki. Najprostsze rozwiązanie to pobrać WireShark'a (lub inny sniffer, ale ja działałem pod WireShark'iem) i mieć
tylko z korzystających z internetu aplikacji włączoną przeglądarkę www. Wtedy wejść na strone bramki Plusa i wysyłąć z niej smsy
dla testów patrząć pod WiteSharkiem jak wyglądają pakiety wysyłane do strony bramki. Jak używać WireShark'a możesz zobaczyć
na video tutorialach na YouTube. Podejrzewam, że jak bramka nie korzysta z JavaScriptu, to wystarczy analiza jej kodu html oraz
wysylanych pakietów. Synapse (które rządzi i jest lepsze w przeciwieństwie do Indy) powinno wtedy dać radę. I niebardzo z tym
coś więcej pomogę. Bo mam telefon w Orange i tylko ich bramkę mogłem swobodnie przetestować wysyłając smsy na swój numer.

0

olesio akurat w tym przypadku nie wiele daje podglądanie wysyłanych pakietów :/
Jest coś takiego:

(Request-Line):POST /bsm/service/SendSmsService HTTP/1.1
Host:www1.plus.pl
User-Agent:Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3 ( .NET CLR 3.5.30729)
Accept:text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
Accept-Language:pl,en-us;q=0.7,en;q=0.3
Accept-Encoding:gzip,deflate
Accept-Charset:ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.7
Keep-Alive:115
Connection:keep-alive
Content-Type:text/plain; charset=utf-8
Referer:http://www1.plus.pl/bsm/
Content-Length:480
Cookie:355FAA9645C6A5EF5D57AD85171ECAE6=1_1276554308479; BDA5547FC6070665F7B5FDC977B4F861=tester; IV_JCT=%2Fbsm
Pragma:no-cache
Cache-Control:no-cache

Post Data
3?0?11?http://www1.plus.pl/bsm/?0C1263E2047195AA1A9BA7FDDF8A4B74?pl.plus.map.bsm.gwt.client.service.SendSmsService?send?pl.plus.map.bsm.core.gwt.dto.MessageTO?pl.plus.map.bsm.core.gwt.dto.MessageTO/2025876352?754d04e7da17cce510f5ed2c31479a7c?TRESC_SMSA?NUMER_TELEFONU_ODBIORCY?NADAWCA??1?2?3?4?1?5?6?0?0?7?0?0?8?0?0?1?1?0?0?0?0?0?0?0?0?0?0?0?0?0?0?0?9?0?0?0?10?0?0?11?0?0?0?

I kto zgadnie co to za "śmieci" w Post Data (z kodu strony tego nigdzie nie idzie wczytać)

0

No czyli da się ogarnąć i jak widzę, nawet nie ma captchy, także mniej kominowania z pobieraniem obrazka i jego pokazaniem.
Tylko, że poza tym co kAzek wkleiłeś z WireShark'a najważniejsza jest zawartość pakietu. Poza numerem, treśćią i podpisem ja
widzę jeszcze jakieś "śmieci", a może są to potrzebne dane. Nie wiem. Nie mam jak tego sprawdzić, pytający niech popróbuje.

//...
ontent-Length: 479

Content-Type: text/plain; charset=utf-8

Content-Transfer-Encoding: binary



3...0...11...http://www1.plus.pl/bsm/...0C1263E2047195AA1A9BA7FDDF8A4B74...pl.plus.map.bsm.gwt.client.service.SendSmsService...send...pl.plus.map.bsm.core.gwt.dto.MessageTO...pl.plus.map.bsm.core.gwt.dto.MessageTO/2025876352...16b5b74a010b8d60aa1ff4448df8899b...Tresc wiadomosci...601102601...olesio......1...2...3...4...1...5...6...0...0...7...0...0...8...0...0...1...0...0...0...0...0...0...0...0...0...0...0...0...0...0...0...0...9...0...0...0...10...0...0...11...0...0...0...

EDIT: No właśnie kAzek widzę, że wyedytowałeś swój post o zawartośc pakietu. Tak jak napisałeś są jakieś dane, lecz ja
się słabo znam i nie wiem skąd strona je pobiera. Jeżeli nie jest wykorzystywany jakoś do tego javascript to nie wiem ;/

0

Tak wyedytowałem bo przypadkiem dałem wyślij...

Dziwna sprawa z tymi danymi, nie wiem o co chodzi zwykle powinno być np. nazwa=wartosc&nazwa2=wartosc2&nazwan=wartoscn a tu takie kwiatki, nie mam pojęcia skąd skąd pochodzą te dane i jak są wysyłane nie ma żadnego <form> na stronie :/

0

No ja też przyznaje, że po pobieżnym zbadaniu nie wiem co i jak. A z tego co widzę w najnowszej aktualizacji do programu
Eskimos, obsługiwane są opisane w podkatalogu DANE w pliku bramki.xml - bramki Plusa ale z tego co widzę, pod zupełnie
innymi adresami oraz chyba tylko w wersji płatnej. Ale może się myle, jak Ci się chce kAzek to pobierz Eskimosa i sprawdź.

0

eSkiMoS mi nie wysyła SMS'ów, podobnie jak inne bramki w sieci (tylko głupio się chwalą że wysłały a program przynajmniej wypisuje że nie wysłał). Wydaje mi się, że wszystkie bramki plusa były uzależnione od tej na stronie dlatego wszystko się posypało i na razie nikt nie jest w stanie tego ogarnąć (albo kto wie o co chodzi nie ma czasu/ochoty).

EDIT//chyba że ktoś zna inną działającą bramkę lub program to można by się pobawić

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1