Komponent GG na licencji GPL

0

Chciałbym zaprezentować wam świeżo ukończony komponent Gadu-Gadu
mojego autorstwa. Postanowiłem go napisać, ponieważ nie znalazłem żadnego
dobrego komponentu do tego celu (HGG jest przestarzałe, a GGLite płatne).
Komponent oparty jest w 100% na gniazdach. Piszę, ponieważ chciałbym
pozyskać testerów i ogólne opinie dotyczące funkcjonalności. Oczywiście
na razie jest ona bardzo skromna (statusy, lista kontaktów, konferencje,
wiadomości formatowane), ale mam zamiar ją uzupełnić o całość dokumentu
na http://toxygen.net/libgadu/protocol/.

http://download.4programmers.net/TEasyGG

0

Ciekawe, przyda się w swoim czasie.

Good luck

0

Patrząc na kolejne wersje GG, ten komponent z pewnością okaże się przydatny :-)

0

adres www.mdev.eu.tt nie działa
Kod działa, dobra robota

0

TEasyGGBase = class abstract(TGGSocket)
[Error] EGGBase.pas(67): ',' or ':' expected but '(' found
to ze wzgledu na d7 czy moze cos innego?

0

Okej juz dziala. Zmienilem linijke z bledem na:
TEasyGGBase = class(TGGSocket)

0

Witam podczas instalacji Delphi 2009 Podświetla mi:

function Deflate(s: String): String;
begin
  Result := ZCompressStr(s);
end;

kompilator pokazuję:
[DCC Error] EGGFuncts.pas(161): E2010 Incompatible types: 'string' and 'TBytes'

co z tym zrobić?
Pozdrawiam

0

Nie mam Delphi 2009, więc niewiele ci pomogę.
Powiedz tylko jaki typ danych jest argumentem funkcji ZCompressStr i co ona zwraca.
Z tego co czytałem to obie wartości są typu string wiec nie wiem skąd ten błąd.

0

No wlasnie zwraca TBytes ja uzylem rzutowania i teorytycznie sie wszystko zainstalowalo :) Pytanie czy wszystko bedzie dzialac jak nalezy :D

0

PIXEL, pytanie.. na jakiej wersji delphi to działa? bo próbowalem i na delphi 6 i na delphi 2005 obie personal.. i mam problemy z xmlrtl.dcp, xmldoc.dcu...

0

Bo w wersjach Personal nie ma chyba modułów do obsługi TXMLDocument. Ja poleciłem autorowi TReasyGG,
aby w następnej wersji skorzystali z jegnego zewnętrznego parsera XML. A póki co pod Delphi 7 Perosnal, z
brakiem modułów poradziłem sobie kombinując wymagane moduły w postaci plików .dcu z wersji Enterprise.

0

Racja. Zainstalowałem Enterprise i ruszyło z kopyta:) I jestem baardzo mile zaskoczony obsługą numerów >17000000

0

U mnie jeszcze dodatkowo jest problem z SHA1 ktorego nie mam lub nie doinstalowalem.

0

woolfik: ale jak pobrałeś TEasyGG ze strony projektu to tam jest w podkatalogu dołączony moduł SHA1.pas i
mi się po jego wrzuceniu do katalogu z projektem, wraz z innymi modułami TEasyGG pod Delphi 7 kompiluje.

0

Ale gafa a ja sciagnalem z neta czysty kod i implementowalem go oddzielnie :P

0
Marcin12 napisał(a)

Witam podczas instalacji Delphi 2009 Podświetla mi:

function Deflate(s: String): String;
begin
  Result := ZCompressStr(s);
end;

kompilator pokazuję:
[DCC Error] EGGFuncts.pas(161): E2010 Incompatible types: 'string' and 'TBytes'

co z tym zrobić?
Pozdrawiam

function Deflate(s: String): String;
begin
  Result := String(ZCompressStr(s));
end;

function Inflate(s: String): String;
begin
  Result := ZDecompressStr(TBytes(s));
end;

//Edit: Kompilować się kompiluje. Gorzej z uruchamianiem...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1