Czytnik kart zbliżeniowych

0

Mam czytnik kart zbliżeniowych na rs-232 model PASR-702U-RS, kupiony parę lat temu w UNICARDzie, niestety nie ma żadnych informacji na necie dotyczących go.
Na pewno działa gdyż w pewnym programie normalnie sczytuje karty.

Chcę go obsłużyć w swoim softcie niestety komponent który już posiadam nie widzi w ogóle tego czytnika.. podejrzewam że nie jest zgodny z standardem PC/SC Microsoftu.. szukam jakiegoś komponentu do Delphi który byłby w stanie sobie z nim poradzić bo niestety zabawa z CPortem i ISO odpada ze względu na brak czasu..

Programem SimpleTerm SE sprawdzilem port i dziala wporzadku.. poza tym swietnie radzi sobie z reakcja na karte.. pokazuje wysylane przez czytnik dane..

Miał ktoś może do czynienia z tym tematem?
Z góry dzięki

0

Heh, czasami wystarczy sobie pogadać i dostaje człowiek olśnienia.. postanowiłem wypróbować mimo wszystko ComPort'a, okazało się łatwiejsze niż podejrzewałem, karty MIFARE mają ograniczoną ilość danych, podczas rozpoznania kart czytnik wysyła te dane na wyjście.. jedyne co trzeba zrobić ComPortem to ustawic połączenie, otworzyć je i obsłużyć zdarzenie RxChar, odczyt danych poprzez

ComPort.ReadStr(sStr, Count);

gdzie sStr to nasza zmienna String a Count wysyłany jest w zdarzeniu..

niedługo napiszę o tym arta..

Dzieki i pozdrawiam

0

Hej, zainteresował mnie ten problem. Czy możesz coś więcej napisać. Wspomniałeś coś o planach artykułu. Czy coś takiego powstało?

Z góry wielkie dzięki

0

Dawno temu napisałem coś takiego:
Odczyt z portu COM

Żadna filozofia.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1