Obsługa HGG w Delphi

0

Mam problem z komponentem do Delphi, dokładniej HGG. Jeśli ktoś wie coś o tym, to proszę o pomoc. Potrzebuje wskazówki jak poprawnie napisać program przy pomocy HGG. Oczywiście to jest tylko fragment, który łączy się z serwerem, loguje na numer i wysyła z niego wiadomość, tzn. teoretycznie jest, bo nie działa;p

HGG1.Host:='91.197.13.24'; 
HGG1.Port:=8074;
HGG1.Number:=12345;
HGG1.Password:='aaaaa';
HGG1.Connect(-1);
HGG1.SendMessage(123456, 'gfhfghf',[]);

Tak wygląda fragment z wykorzystaniem HGG. Gdzieś jest błąd, czegoś nie rozumiem, może czegoś zapomniałem, nie orientuje się. Sprawdzałem adres IP serwera i jest aktywny. Wydaje mi się, że czegoś brakuje. Jeśli ktoś wie o co chodzi, jak to powinno poprawnie wyglądać to proszę o pomoc.

HGG jest w wersji 0.8, a INDY 9.0.

0

Nic i to nie da bo gg zmieniło protokół. W chwili obecnej nie słyszalem o aktualizacji thgg czy innego komponentu poprawnie obsługującego gg. Jeżeli to ma być trojan to skorzystaj z IRC.

0

Czyli nie ma opcji korzystania, dokladniej implememtacji gg w Delphi ? Jakas inna opcja istnieje ? Przeciez musi byc sposob napisania aplikacji zgodnej z gg. Nie znam sie na tym tak, chodzi mi tylko o wspolprace z Delphi, obojetne jaka by to biblioteka byla.

0

HGG1.Host:='91.197.13.24';
HGG1.Port:=8074;
HGG1.Number:=12345;
HGG1.Password:='aaaaa';
HGG1.Connect(-1);
HGG1.SendMessage(123456, 'gfhfghf',[]);

Pomijając temat, że HGG może nie działać ze względu na swoją starość - Twój kod wymaga modyfikacji.

Metoda Connect() działa asynchronicznie - nie możesz wysłać wiadomości w następnej linii. Musisz obsłużyć zdarzenie, które następuje przy zalogowaniu. W tym zdarzeniu wyślij swoją wiadomość.

Zobacz do manuala - tam jest to dokładnie opisane.

0

Wiem o czym mówisz, ale tak też już robiłem. Może po prostu to HGG już nie jest aktualne czy coś:/ Kilka godzin nad tym siedziałem i pisałem to na różne sposoby, ale nic z tego. To nie działa w ten sposób:/

0
Slynx napisał(a)

Czyli nie ma opcji korzystania, dokladniej implememtacji gg w Delphi ? Jakas inna opcja istnieje ? Przeciez musi byc sposob napisania aplikacji zgodnej z gg. Nie znam sie na tym tak, chodzi mi tylko o wspolprace z Delphi, obojetne jaka by to biblioteka byla.

Jest. GGLite. Tyle, że płatna.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1