WinSock pobieranie plików w częściach

0

Wie ktos jak zrobic pobieranie plików w częsciach przy uzyciu modułu winsock ???

Jeżeli ktos wie badz ma jakis przyklad ...

0

aby móc pobrać plik od konkretnego miejsca musi pozwalać na to serwer (np. ftp). Jak to zrobić musisz szukać w odpowiednim RFC (np. http://www.faqs.org/rfcs/rfc959.html dla FTP, REST)

0

nie czytasz tego co się do Ciebie pisze. Napisałem Ci, że to serwer musi mieć możliwość ściągania od pewnego momentu. Możliwość taką ma większość serwerów FTP (co i jak trzeba wysłać napisałem Ci wcześniej gdzie masz czytać). Odnośnie HTTP to od wersji 1.1 w nagłówku można wysłać coś takiego jak Range (http://www.faqs.org/rfcs/rfc2616.html, sekcja 14.35.2 Range Retrieval Requests)

0

Dzięki Misiekd za podpowwiedź ...
Wystarczyło do HttpSendRequest dorzucic naglówek
Content-range: 0-(maxsize-1)/maxsize
i pomogło ... teraz juz mniej wiecej wiem na jakiej zasadzie dziala pobieranie w flashget

0

Siemano ;) Czy mógłby ktoś podać link jeszcze raz, ponieważ te powyższe nie działają :( Chodzi mi o pobieranie pliku 2 częściach np od środka ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1