Konflikty komponentów

0

Witam, w ramach praktyk dostałem zadanie dopisania pewnej funkcjonalności do pewnego programu w pewnej firmie. Program stworzony został w delphi przez programistę, którego w firmie już nie ma. Nikt w delphi tu już nie programuje (w sumie ja też nie, kiedyś troszkę programowałem w tym), więc dostałem aby kody źródłowe i resztę muszę zrobić sam. Nie było by większego problemu, gdyby nie to, że ów programista skorzystał z różnych zewnętrzntych komponentów, zainstalowałem CodeGear Delphi 2009 trial, i zacząłem instalować wymagane komponenty. Z częścią sobie poradziłem, niestety problemy są z komponentami ze strony http://www.tmssoftware.com

Część z nich (wersje trial) są pakowane w "paczki" po kilka komponentów, niestety powtarzają się.

Weźmy jako przykład wymagany komponent "AdvDateTimePicker", występuje on w dwóch paczkach, i przy próbie wczytania projektu dostaję taką oto informację:

Cannot load package 'GridPackd2009.' It contains unit 'AdvTimePicker,' witch also contained in package 'AdvDateTimePickerPkgD2009'. Ignore the error and continue? NOTE: Ignoring the error may cause components to be deleted or property values to be lost.

Moje pytanie jest takie, jak edytować komponenty, lub jak kazać delphi by wybierało z paczek te komponenty, które są mi potrzebne, bo siedze już 2 dni nad tym, i nie mogę z tego wybrnąć, i zastanawiam się, czy nie wygodniej było by przepisać całą aplikację w czymś innym (np mój ulubiony Python :) )

0

Kilku komponentów TMS w wersji Trial nie użyjesz jednocześnie... kilku tzn już dwóch.

Musisz zakupić pełną wersję, wtedy dodajesz pojedyncze PAS do głównej paczki (pozbywając się duplikatów).

0
Opi napisał(a)

Kilku komponentów TMS w wersji Trial nie użyjesz jednocześnie... kilku tzn już dwóch.

Musisz zakupić pełną wersję, wtedy dodajesz pojedyncze PAS do głównej paczki (pozbywając się duplikatów).

Ok, dzięki. Pokombinuje coś jeszcze z tym.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1