CharInSet D2009

Odpowiedz Nowy wątek
2009-09-04 00:30

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 4 miesiące temu

Lokalizacja: Poznań

0

Jak wylaczyc denerwujacy warning o tym ?
Bo nie zamierzam zastepowac zwyklego sprawdzenia zbioru na cos znacznie wolniejszego.

Pozostało 580 znaków

2009-09-10 23:38

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

to zalezy jaki zbior sprawdzasz bo jesli znakow (Char) to w Delphi 2009 jak wiesz jest unicode, mozesz pokazac w jakim kontekscie sprawdzasz ten zbior? ale tak szczerze mowiac nie wydaje mi sie zeby charinset byla "znacznie wolniejsza".

Pozostało 580 znaków

2009-09-10 23:46

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 4 miesiące temu

Lokalizacja: Poznań

0

po prostu,

Mam jakiś string S

if(S[i] in ['+','-' .....] then costam

Jest dużo wolniejsze, sprawdzałem :-)

Pozostało 580 znaków

2009-09-11 00:11

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

to radze z tego stringa zrobic AnsiString, delphi operuje na jedno bajtowych zbiorach a jeden Char w unicodzie zajmuje 2, stad to ostrzezenie, albo rzutuj S[i] na AnsiChar czyli AnsiChar(S[i]) in [.....], lepiej stosowac sie do ostrzezen bo moga byc problemy pozniej, ale w duzej mierze to zalezy w jakim celu porownujesz zbior, czy ten string przechowuje jakis tekst w unicodzie czy zwykly przypisany przez ciebie itp.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0