Komponent w stylu wykres gantta

0

Szukam komponentu, który byłby darmowy i pozwolił mi na zaprezentowanie czegoś w stylu wykres gantta. Chodzi o to, że chciałbym przedstawić czas trwania kilku procesów w postaci poziomych słupków - dane będą pobierane z bazy danych. Jeden proces może być uruchamiany kilkukrotnie w ciągu jednego dnia. Czy możecie coś polecic - coś co używaliście i jest dobre. Wiem, że w google można znaleźć trochę komponentów, ale chodzi mi o coś sprawdzonego (nie chce mi się testować wszystkich dostępnych)

0

Nie wiem co to wykres gantta, ale do wykresów używa się TChart.

0
Juhas napisał(a)

Nie wiem co to wykres gantta, ale do wykresów używa się TChart.

Niestety Tchart nie ma takich opcji - chodzi o to żeby narysować poziomą kreskę poprzerywaną w kilku miejscach (poziomo jest oś czasu i wyświetlana jest aktywność w odpowiednich godzinach)

0

A nie mozesz sam tego napisac ? Uzywajac zwykłego canvasa + paintBoxa ?

0
[losowa nazwa] napisał(a)

A nie mozesz sam tego napisac ? Uzywajac zwykłego canvasa + paintBoxa ?

Nie moge - bo mi się nie chce. Ale na tym forum to są kolesie - zadaje się pytanie i wpisują się tylko po to żeby sobie statystyki polepszyć. Zadałem pytanie o komponent - a nie o to czy mogę sobie to sam napisać!!!

0

Chyba istnieje taki obiekt typu ActiveX - VtChart. Chyba on ma taką opcje. Tylko musisz pamiętać, że aplikacja będzie tylko działała na systemach z zainstalowanym tym konkretnym obiektem (musisz zrobić instalke).

0

TJvTimeLine

(...)zadaje się pytanie i wpisują się tylko po to żeby sobie statystyki polepszyć.

jakie statystyki? i po co polepszyć?

0
asdfg napisał(a)

Niestety Tchart nie ma takich opcji - chodzi o to żeby narysować poziomą kreskę poprzerywaną w kilku miejscach (poziomo jest oś czasu i wyświetlana jest aktywność w odpowiednich godzinach)

Nieprawda. Trzeba utworzyć nową serię i ustawić jako TGanttSeries. Zresztą zobacz w pomocy Teechart lub w module GanttCh.

0

Na pewno chodzi ci o taki wykres...

user image

Jeśli tak, to zapytaj autora programu KalendarzXP. Może udostępni Ci jakieś informacje lub użyczy swoim kodem z programu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1