Zmiana wskaźnika myszy.

0

Wie ktoś jak rozpoznać że wskaźnik myszy uległ zmianie? Np po najechaniu na jakiś element pokazała się łapka lub podczas wykonywania czegoś przez komputer pokazała się klepsydra.

0

poszukaj właściwości cursor i zmień na np: crHandPoint. a klepsydra jak Twoja aplikacja coś mieli to np:

Screen.cursor :=crHourglass;
Application.ProcessMessages;
0
angel2953 napisał(a)

poszukaj właściwości cursor i zmień na np: crHandPoint. a klepsydra jak Twoja aplikacja coś mieli to np:

Screen.cursor :=crHourglass;
Application.ProcessMessages;

Po pierwsze Application.ProcessMessages po zmianie wskaźnika nie jest potrzebne, po drugie autorowi chodziło o to, jak rozpoznać, że się zmieniło, a nie jak zmienić.

0

Juhas ma rację zmienić sobie wskaźnik potrafię ale poszukuję sposobu na rozpoznanie takiej zmiany, którą może wykonać dowolna aplikacja. Już nawet częściowo mnie ratuje wykrycie że nastąpiła zmiana bez zidentyfikowania z jakiego wskaźnika na jaki.

0

Zapomnialem wkleic jednego z rozwiazan (ktore niestety nie dziala ...;) )

IF Screen.cursor = crDefault THEN showmessage('Wskaznik podstawowy');

crAppStart - oczekiwania (strzalka z klepsydrą)
crHourGlass - sama klepsydra
itd

Klopot jest w ty, ze zawsze wykryje wskaznik podstawowy ... opcja

IF Screen.cursor = crDefault THEN showmessage('Wskaznik podstawowy') else showmessage('Wskaznik inny')

nigdy nie da wyniku inny
Why?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1