Delphi DateTimePicker

0

Witam :|

Czy da się w jakiś sposób rozłożyć ten Komponent np. na label1 , Label2 , Label3 Żeby wyświetliło Rok , Dzień , Miesiąc ??

0
DecodeDate
0

No tak ale wtedy rozklada datę systemową a nie to co jest wpisane w DateTimePicker a mi chodzi o ten DateTimePicker jak w nim cos zmienie to zeby się wyswietlało w Label

0
Thomas8S napisał(a)

No tak ale wtedy rozklada datę systemową a nie to co jest wpisane w DateTimePicker a mi chodzi o ten DateTimePicker jak w nim cos zmienie to zeby się wyswietlało w Label

OK to juz mam Label1.Caption:= DateTimeToStr(DateTimePicker1.DateTime);

Tylko ze w jednym Labelu :/ a teraz pytanie jak to zrobic w Label,Label2,Label3 (Rok ,Miesiąc ,Dzień)

0

Umiesz czytać??

D E C O D E D A T E

0

proszę.. ale koledzy Ci napisali co masz użyć

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
 var
  wYear, wMonth, wDay : Word;
begin
  DecodeDate(DateTimePicker1.DateTime, wYear, wMonth, wDay);

  label1.caption:= 'rok ' + IntToStr(wYear);
  Label2.Caption := 'Miesiąc ' + IntToStr(wMonth);
  label3.caption:= 'dzien ' + IntToStr(wDay);
end;
0

Dziekuje maxi12 Dziala zamykam temat

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1